Sant Julià dinamitzarà el comerç amb una APP que oferirà avantatges i descomptes als consumidors

El comú posa en marxa l’innovador procediment de diàleg competitiu per contractar el proveïdor que hagi de desenvolupar un projecte tecnològic que hauria d’estar en funcionament per Nadal

Anna Majoral i Josep Majoral durant la compareixença.
Anna Majoral i Josep Majoral durant la compareixença. XAVIER PUJOL / COMÚ DE SANT JULIÀ

Una APP que integrarà tots els comerços de Sant Julià de Lòria que hi vulguin ser i que comportarà avantatges i descomptes als consumidors sempre que continuïn fent despesa en establiments i negocis de la parròquia serà l’eina que el comú pretén usar per dinamitzar l’economia laurediana, els comerços de la parròquia. El comú serà qui es farà càrrec del desenvolupament de l’aplicació i qui sufragarà els descomptes, sempre establint un límit d’aportació que ara mateix no s’ha fixat encara.

El comú ha publicat aquest dijous mateix l’edicte pel qual posa en marxa un procediment de diàleg competitiu per contractar el proveïdor que hagi de desenvolupar un projecte tecnològic que hauria d’estar en funcionament per Nadal, un dels moments comercials més àlgids. Justament, l’aspecte dels terminis que ofereixin els aspirants a fer-se càrrec de la ‘construcció’ de l’eina tecnològica serà un element clau alhora de seleccionar el proveïdor final. Per aquesta fase de la proposta, la del desenvolupament de l’eina, el comú té pressupostats uns 40.000 euros.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, i la tècnica responsable de dinamització comercial, Anna Majoral, han presentat aquest migdia la iniciativa. Majoral, cònsol, ha destacat tres elements. En primer lloc, que és un projecte que “utilitza noves tecnologies”. En segon lloc, que per primer cop un comú opta per la nova modalitat del diàleg competitiu que estableix la remodelada llei de la contractació pública. I, finalment i segurament el més destacat del tot, que s’aposta per “dinamitzar el comerç de la parròquia” donant així “compliment al nostre programa electoral”. En aquest sentit, el mandatari comunal ha assegurat que “arribarem als objectius proposats a la ciutadania en el seu moment” i el compliment programàtic, segons Majoral, cònsol, serà de “més del 95%”.

LA INICIATIVA

Majoral, la tècnica de promoció comercial, s’ha encarregat de desgranar una iniciativa que ha de servir a “enfortir el teixit empresarial i comercial de la parròquia” i “motivar les compres amb una aplicació digital amb la qual el consumidor gaudirà d’avantatges i descomptes”. Anna Majoral ha explicat que “hi surt guanyant tothom: el visitant i resident que tindrà avantatges i descomptes; el comerciant, que tindrà visibilitat; i el comú que tindrà identificada una xarxa que per a d’altres ocasions” pot ser útil. Tot plegat genera “un engranatge que pot ser molt beneficiós” malgrat que la tècnica en dinamització comercial ha dit que “serà una prova pilot”.

El cònsol ha reiterat el fet que “hi guanyem tots” i ha posat un exemple “gràfic” inventant-se un supòsit pràctic per fer-se més entenedor. Suposem, ha explicat Majoral, Josep, que arriba un turista a Naturland i compra un parell d’entrades. Prèviament, si escau, Naturland lliurement s’haurà agregat a la xarxa de comerços que volen ser inclosos en la relació d’establiments amb descomptes. Al turista se li explicarà que té la possibilitat de descarregar-se i pagar amb l’APP. Això suposarà aportar unes dades a l’aplicació que quedaran en propietat del comú.

Anna Majoral, tècnica de dinamització comercial: “Hi surt guanyant tothom: el visitant i resident que tindrà avantatges i descomptes; el comerciant, que tindrà visibilitat; i el comú que tindrà identificada una xarxa que per a d’altres ocasions”

Si fa el pagament amb aquesta APP, se li farà un descompte que anirà a un moneder virtual que li servirà, si mai compra o usa un servei d’un altre negoci de la parròquia que també estigui inclòs en la xarxa, perquè se li acumuli un nou descompte. La idea és que els negocis que estiguin inclosos en la xarxa en qüestió tinguin un nou TPV o similar on puguin cobrar els serveis o productes que es paguin via APP.

L’objectiu és que “a finals d’aquest any estigui en funcionament, que per la campanya de Nadal estigui operatiu”, ha dit el cònsol, que ha deixat clar que el criteri terminis serà un dels que es prioritzarà en el diàleg competitiu, que no és res més que una pugna entre les empreses que es vulguin presentar a l’edicte que aquest dijous s’ha publicat i que té, des del punt de vista legal i burocràtic, la seva complexitat. En el fons, i per fer-ho entenedor, és una mena de subhasta. A ofereix tant. B què ofereix? C millora quelcom d’A i B? I després B potser fa millores respecte l’inicialment proposat per A i C? I així anar fent. Fins un límit, és clar.

El proveïdor haurà d’establir com poder fer el que es té al cap a nivell tecnològic. “Tots els costos d’implementació del projecte els assumirà el comú”, ha deixat clar el cònsol que juntament amb la tècnica de dinamització comercial han explicat que la iniciativa tindrà un cost zero per als comerços. S’han de definir quins descomptes s’ofereixen i en funció de l’establiment -pel producte o servei- hi haurà diferències. La quantia dels descomptes la reemborsarà el comú, també. Hi haurà una partida global i la corporació ha d’estudiar fins a quant pot assumir.

Comentaris (14)

Trending