Sant Julià destinarà un terreny al costat del riu a un "parc de reflexió i de repòs"

El cònsol lauredià, Josep Majoral ha dit que es tracta d'una petició de diversos ciutadans i que es durà a terme sense grans inversions: aplanar la llera del riu, fer una hidrosembra i posar-hi bancs

Comentaris

Jordi Torres i Josep Majoral durant la signatura de l'acord.
Jordi Torres i Josep Majoral durant la signatura de l'acord. Altaveu

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral han signat aquest dimarts el conveni de cessió de tres terrenys de Govern a la parròquia laurediana. En un d'ells s'hi construirà un equipament que Majoral ha definit com "un parc de reflexió i de repòs". Ha afegit que es tracta d'una petició de diversos ciutadans i que es durà a terme sense grans inversions: aplanar la llera del riu, fer una hidrosembra i posar-hi bancs.

El Govern va acordar, aquest mes, cedir els terrenys de manera indefinida al comú que s'ocuparà de les despeses de conservació i del seu condicionament per a usos públics. El primer d'ells queda comprès entre el riu Gran Valira, el camí de la Moixella i la rotonda que connecta la desviació amb la CG-1 i la CS de Fontaneda; el situat a la traça del vial de la desviació de Sant Julià de Lòria, entre el pont sobre el riu Valira a l’alçada del carrer Isidre Valls, i el futur túnel de Rocafort, al marge dret del riu Gran Valira; els terrenys i recinte d’estrep situats vora i sota els viaductes de la boca nord del túnel de la Tàpia.

En aquest espai s'ubicarà un magatzem que permetrà encabir part dels estris que el comú té repartits per diversos llocs després del tancament de la deixalleria a causa de l'esllavissada de la Portalada. En l'espai que connecta la desviació amb la CG-1 i la carretera secundària de Fontaneda la idea és posar-hi uns contenidors que estan en un altre lloc a la mateixa rotonda tot i que no es descarta un pipicà.

El cònsol lauredià, Josep Majoral ha dit que l'acord ha estat fruit de uns quatre mesos de converses i de negociacions i ha afirmat que l'acte d'aquest dimarts "és el final d'un acord i el principi d'un projecte". El cost de l'adequació dels terrenys serà mínim i està contemplat amb el pressupost comunal de l'any vinent. 

Ep2nqhdXYAkShua
Terreny on s'ubicarà el parc de reflexió i repòs

 

Comentaris

Trending