Sant Julià dedicarà la festa major als infants i cuidarà molt els espais on es faran els actes

Activitats tradicionals com el Ball de la Marratxa es mantenen però canviant d’ubicació en una celebració que el comú espera que sigui igual d’intensa que altres anys

La cap de Cultura, Laura Rogé, i la cònsol menor, Mireia Codina, durant la presentació dels actes de la festa major aquest matí.
La cap de Cultura, Laura Rogé, i la cònsol menor, Mireia Codina, durant la presentació dels actes de la festa major aquest matí. Toni Solanelles

Sant Julià, l’epicentre de les festes majors del Principat, viurà aquest proper cap de setmana una festa major excepcional. Les mesures a les quals obliga el coronavirus canviaran del tot la fesomia d’una celebració que s’obre divendres però es concentra especialment entre divendres i dimarts. Res d’actes massificats i, en canvi, moltes activitats pensades pels infants. I els espais on hi hagi festa, especialment cuidats, tant en decoració com en higiene.

La cònsol menor laurediana, Mireia Codina, i la directora del departament de Cultura, Laura Rogé, s’han mostrat molt satisfetes d’haver pogut tancar un programa que a nivell de pressupost no ha calgut arribar ni a la meitat del que hauria estat el normal, “encara que no ho veiem com un estalvi”, ha remarcat Codina. La cònsol ha recordat que “hi ha hagut molts dubtes, molts neguits, anant endavant i enrere” i finalment s’han validat amb el ministeri de Salut tot un seguit d’activitats que essencialment consagrada “als menuts de la casa” per tot el que han hagut d’aguantar durant els mesos de confinament.

Tant Codina com Roigé han fet una crida a viure intensament la festa però, alhora, a respectar escrupolosament les mesures de seguretat i la disposició que presenti el mobiliari situat estratègicament pel personal del comú per tal de respectar el distanciament dictat. El comú ha optat per contractar tants grups del país com ha estat possible. No hi haurà activitats més enllà de les 9 de la nit excepte el castell de focs que tancar la festa, dimarts vinent, des de Terra Bogada.

La programació finalment acordada amb el ministeri de Salut no arriba ni a la meitat del pressupost que s'hauria invertit en un any 'normal'

Actes tradicionals com el Ball de la Marratxa -dilluns a les 6 de la tarda- canvien d’emplaçament i passen de la plaça Major a la de la Germandat, on, en l’espai central, hi haurà un aforament previst per a unes 200 persones. D’entrada no s’haurà de reservar per cap activitat que no sigui la utilització de la piscina i la gimcana que s’hi muntarà durant els dies de festa. La piscina obrirà les portes per a tots els públics de 9 a 2 en jornada matinal i de 4 a 8 per la tarda.

Un concert de Madretomasa (divendres a les 19.30), un concert líric (dissabte a les 17.30), els concerts de Punkers Love The 80’s (dissabte 19.30) o Pas’n’fals (diumenge 19.30), o una audició de sardanes -que no ballada- dilluns (18) i una cantada d’havaneres dimarts amb Son de l’Havana dimarts a les 7 de la tarda sempre amb la plaça Germandat com a escenari són algunes de les activitats programades més enllà de la bateria d’actes previstos per als infants. Tampoc no hi faltarà la tradicional Ràdio Festa Major, que farà una part de l'oferta prevista via Instagram i les xarxes telemàtiques.

WhatsApp Image 2020 07 21 at 12.46.14
 

 

Comentaris (1)

Trending