Sant Julià continua treballant per ampliar l’abocador de la Rabassa

El cònsol major remarca, però, que s’ha de buscar una solució nacional per a una problemàtica que ocupa a totes les parròquies

L'abocador de terres de Beixalís.
L'abocador de terres de Beixalís. COMU DE LA MASSANA

Sant Julià de Lòria, tal com ha remarcat el cònsol major, Josep Majoral, “va ser la primera parròquia a moure fitxa” pel que fa a la problemàtica de l’abocador. En la darrera reunió de cònsols ja es va remarcar que la seva era l’única proposta que resultava, de moment, factible. Majoral assegura que hi continuen treballant per tal d’ampliar la Rabassa, però que això no hauria de ser la solució total. És a dir, que han de ser totes les administracions, inclosa la general, qui busquen com desfer l’enrenou que generarà el tancament de Beixalís en els pròxims mesos.

“Fa tres mesos o així ja vam dir que nosaltres ampliaríem l’abocador de la Rabassa, per tant, estem treballant en això”, ha explicat Majoral en el marc de l’aplec de Canòlich que s’ha celebrat aquest dissabte. El cònsol major ha assegurat que s’està en fase projecte, i que aviat s’hauria de rebre a nivell d’enginyeria per poder entrar amb els tràmits administratius corresponents. “L’exposició pública anirà a Govern perquè facin els informes corresponents, i a  partir d’aquí podrà entrar en funcionament”, ha assegurat.

Aquest projecte de la Rabassa va estar rebut com una de les solucions a la problemàtica de manca d’abocadors que generarà el tancament de Beixalís. Majoral ha remarcat que la parròquia, en tot cas, manté la seva posició i posarà a disposició l’espai. Però això no hauria de ser la solució total. De fet, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ja va remarcar aquest passat dijous que la capacitat de la Rabassa no era suficient per cobrir la necessitat nacional.

Per tant, i així ho ha remarcat Majoral, s’ha de continuar treballant per buscar alternatives. El cònsol de Sant Julià no ha volgut opinar sobre les posicions de diferents comuns, però sí que ha assegurat que “hi ha una problemàtica que és nacional i, per tant, jo crec que és obligació de l’administració en general, de totes elles, intentar aportar-hi una solució”. En aquest sentit, ha reiterat que una alternativa hauria de ser que cada parròquia tingués el seu petit abocador, “si més no això evitaria trànsit de camions, si ho mirem des del vessant mediambiental és el que tocaria”.

Comentaris (3)

Trending