Sant Julià autoritzarà la pràctica de l’esquí sobre rodes a totes les seves carreteres secundàries

El comú lauredià ha aprovat durant la sessió d'aquest dimecres diversos suplements de crèdit

Comentaris

El cònsol major, Josep Majoral intervé durant  la sessió d'aquest dimecres.
El cònsol major, Josep Majoral intervé durant la sessió d'aquest dimecres. BRU NOYA

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat en la sessió d'aquest dimecres diversos suplements de crèdit i així mateix s'ha informat que s'ampliarà la pràctica de l'esquí sobre rodes a totes les carreteres secundàries de la parròquia. Actualment només està autoritzat a la de la Rabassa i en sentit ascendent.

El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat ha demanat que es  valori  la possibilitat de fer.la extensiva pràctica de l'esquí sobre rodes  a altres carreteres secundàries per propiciar els entrenaments i també les estades d'esportistes estrangers. Per Cairat, "es tracta "d'un esport a l'alça entre els amants de l'esquí nòrdic i de muntanya". Josep Majoral ha dit que s'està redactat l'ordinació per a fer-ho possible. 

Per altra banda, s'han aprovat diverses ordinacions de crèdit que ja van passar per la comissió de finances. En el de la recollida de deixalles, Cairat ha proposat que es faci porta a porta seguint l'exemple d'Andorra la Vella. "Permetria fer una recollida de deixalles més exhaustiva amb un millor aprofitament dels recursos. Fem aquesta demanda des d'un punt de vista ecològic. Ja la vam fer quan va començar aquest mandat". Pel cònsol major, Josep Majoral l'opció seria viable en petits nuclis de població però difícil de portar a terme, per exemple, a l'avinguda Verge de Canòlich. "Tot dependrà,  del servei que s'ofereixi, el cost i les millores que calgui implementar", ha opinat..

Altres dels punts destacats aprovats aquest dimarts corresponen, principalment, a suplements de crèdit del departament d'Urbanisme, uns imports que, en cap cas, representen més endeutament pel comú segons ha manifestat Majoral. Així, s'ha donat el vistiplau a un suplement de 164.000 euros per a la realització d'un nou tram de xarxa d'aigua potable a la carretera de Certers i fins al poble de Llumeneres. El conseller Rossend Duró ha indicat que algunes canonades estan en mal estat ja que es van instal·lar fa anys. A banda, també s'ha aprovat l'adjudicació de la substitució de les butaques de l'auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià per un import de 470.000 euros, que es finançarà en quatre terminis.

 

Comentaris (13)

Trending