Sant Julià aprova un reglament per acabar les urbanitzacions i passar la factura als residents

N'hi ha una trentena a la parròquia que no tenen tots els serveis i el comú disposarà dels mitjans legals per cobrar posteriorment els treballs

Comentaris

Carrer de la urbanització Font de la Vall, a Aixirivall.
Carrer de la urbanització Font de la Vall, a Aixirivall. ALTAVEU

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest divendres una ordinació per acabar les urbanitzacions que estan inacabades i poder cobrar, posteriorment, els treballs als residents. El cònsol major, Josep Majoral ha reconegut que "aquesta problemàtica perjudica el creixement de la parròquia". La primera urbanització on s'actuarà serà la de la Font de la Vall, a Aixirivall, amb una inversió de 20.000 euros. La Llei del sòl ja establia un termini de sis anys per entregar les urbanitzacions.

La problemàtica de les urbanitzacions lauredianes s'arrossega des de fa anys. N'hi ha una trentena que es van dividir l'any 2012 en 53 polígons d'actuació i 635 parcel·les. En un càlcul estimatiu fet aquell moment el cost total dels treballs a fer fregava els cinc milions d'euros.  Les dificultats per aconseguir la conclusió dels treballs és que era necessari un acord d'entre el 75% dels veïns.

En molts casos, aquest quòrum mai es donava per diferents raons que es centraven més en el desconeixement dels propietaris, com ha recordat Majoral. En molts casos, també es tracta de gent que no es troba al país, el que fa més difícil la situació. Els propietaris s'han de fer càrrec de la instal·lacio de l'enllumenat, les voreres i el clavegueram de les seves parcel·les, així com de la part corresponent de l'enquitranament de l'accés ja que en moltes urbanitzacions els vials encara són de terra.  El cònsol ha dit que hi ha propietaris que "no poden o no estan disposats a pagar".

En el cas de la Font de la Vall són dos. Majoral també ha explicat que "el comú no té la capacitat econòmica per acabar-les totes" i que s'ha començat per la Font de la Vall perquè l'import és petit. L'esperança és que a la resta d'urbanitzacions "els mateixos propietaris s'acabin posant d'acord". En aquest sentit ha avançat que hi ha contactes amb propietaris d'Auvinyà i de Certés.

Comentaris

Trending