Sant Julià amplia fins a deu els desfibril•ladors a la parròquia

El projecte s’ha tirat endavant amb la col•laboració de Creu Roja, que farà formació sobre la utilització dels aparells al personal del comú

Un dels desfibril·ladors instal·lats, en aquest cas a l'aparcament de la plaça Germandat.
Un dels desfibril·ladors instal·lats, en aquest cas a l'aparcament de la plaça Germandat. Comú Sant Julià

El comú de Sant Julià ha instal·lat fins a deu desfibril·ladors a diferents punts de la parròquia. El projecte ha comptat amb la participació de la Creu Roja i inclou la ubicació dels aparells a llocs claus com ara l’oficina de Turisme o la plaça Major. A banda, la grua del servei de circulació disposarà d’un de mòbil.

La voluntat de la corporació és que Sant Julià esdevinguin “una parròquia cardioprotegida”. Amb la col·laboració de l’ONG s’han instal·lat aparells fixes a punts estratègics com ara l’aparcament de la plaça Germandat, la plaça Major, l’oficina de turisme o el cementiri. D’aquesta manera, es donen “els elements necessaris per donar resposta en possibles intervencions a ciutadans davant una aturada cardíaca”. També es considera que serà útil l’aparell que portarà la grua del servei de circulació.

Els nous desfibril·ladors permeten ampliar la cobertura, ja que s’ha passat de dos aparells que hi havia fins ara a deu. Paral·lelament, la Creu Roja formarà al personal del comú en reanimació cardiopulmonar RCP. 

Comentaris

Trending