La Massana Còmic té possibilitats de tornar en juny de 2022

Les restriccions d’aforament i les dificultats dels protagonistes per acudir ha fet que també es cancel·li aquest any

Una edició anterior de la Massana Còmic.
Una edició anterior de la Massana Còmic. ARXIU

En 2020, la Covid-19 va obligar a suspendre la que seria la 24a edició de la Massana Còmic. Aquest 2021, tot i que la situació sanitària ha millorat, les condicions que requereix aquest esdeveniment també l’han fet impossible de celebrar. “Les limitacions d’aforament ens dificultaven molt poder fer una edició en condicions”, assegura el conseller de Cultura, Guillem Forné.

El saló del còmic és una cita a la qual acudeixen molts espectadors, molts aficionats dels tebeos que volen conèixer i reunir-se amb els seus dibuixants preferits, o amb altres amants d’aquest món. De fet, l’afluència diària, quan es va poder celebrar amb normalitat, era força elevada. Un dels principals atractius és l’arribada d’autors reconeguts, que per a aquest any també era una fita complicada. Tot i que es va plantejar fer-se aquesta tardor, “les persones que ens hagués agradat que acudiren no ho podien quadrar bé amb la seva agenda”.

Per tant, un any més, la Massana es queda sense una de les seves cites històriques i més reconegudes. El comú i l’Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació (ARCA) han treballat conjuntament per poder trobar-ne una alternativa que compensés aquesta manca, i finalment s’ha traduït en diverses exposicions que es podran visitar als museus durant les pròximes setmanes. La primera d’elles, la dedicada a Superlópez i Jan, que ha sigut nomenat el primer Fill Predilecte de la parròquia.

Jan amb la medalla que li ha atorgat el comú de la Massana

Relacionat

Jan i Superlópez, dibuixats a la història de la Massana

D’altra banda, s’aproxima el 25 aniversari del saló, i Forné assegura que “volem donar-li una celebració digna”. Això comporta poder fer la Massana Còmic amb una gran quantitat d’assistents i esdeveniments que estiguin a l’altura del que és una cita com aquesta. De moment, el conseller explica que “posem les nostres esperances en la primavera de l’any que ve i esperem poder fer-ho al juny”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending