Reunió entre comú, quart, Govern i Consell General pel futur del Casamanya

La corporació d’Ordino ha proposat una trobada entre totes les entitats per aconseguir tirar endavant el projecte

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya. Toni Solanelles

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha assegurat que s’ha posat sobre la taula la proposta d’una reunió conjunta per parlar-ne i decidir sobre el futur de l’hotel Casamanya. Els actors implicats serien la corporació, el quart, el Govern i el Consell General. “Existeix la voluntat de totes les parts per trobar una ocupació per aquest edifici”, ha assenyalat.

De fet, la reunió seria pràcticament imminent, tot i que encara s’ha de convocar, “intentarem que sigui com més aviat millor”. Sembla que la decisió final sobre el Casamanya, no recaurà únicament sobre el quart, que n’és el propietari. “Volem anar alineats per trobar el millor projecte i treballar conjuntament en un edifici que és públic, per això ens implicarem tots”, ha afirmat Mortés.

El ventall de possibilitats per donar-li sortida a l’històric hotel fa molt temps que donen voltes, i van i tornen. Mortés ha afirmat que, de moment, “cap de les propostes és ferma”. Però també ha apuntat que una de les sortides que s’està valorant donar-li és la d’encabir serveis de l’administració. Aquesta podria ser una de les tres (o quatre) alternatives que el cònsol indica que hi ha sobre la taula, però sense res que sigui realment sòlid, “sempre hi ha gent que s’interessa i no acaba de concretar”.

El que Mortés té clar és que vol que sigui un projecte que doni un valor afegit a la parròquia, “no necessàriament social”. Per al cònsol, serà vàlida qualsevol proposta que doni un servei a la parròquia i que, sobretot, doni per fi una sortida al Casamanya. “Pot ser un hotel, un geriàtric... Qualsevol alternativa que aconsegueixi arreglar l’edifici i posar fi als anys de tancament”, ha puntualitzat.

Comentaris (1)

Trending