La reforma del Comunal es quedarà en 3.500 espectadors, amb opció de fer ampliacions en el futur

El comú d’Andorra la Vella demanarà al responsable del projecte que l’estadi es pugui anar construint per fases preveient que una futura corporació pugui ampliar més endavant, ja que ara no es pot assumir la idea inicialment plantejada per l’arquitecte Pere Cervós

El projecte guanyador per al futur Comunal Joan Samarra.
El projecte guanyador per al futur Comunal Joan Samarra. Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella adaptarà el futur nou Estadi Comunal Joan Samarra a la realitat postpandèmia. La idea inicial de l’arquitecte Pere Cervós s’haurà de retallar. Ara bé, des de la corporació es vol que el projecte constructiu definitiu permeti tirar l’obra per fases. Aquest mandat només es faria la primera, amb tot just 3.500 espectadors, però hi hauria l’opció que futurs equips de govern puguin fer-ne l’ampliació en funció de les necessitats.

De fet, aquest dimarts el ple del comú ha de llançar el concurs per convertir la idea de Cervós en un projecte constructiu. “Serà per fases; ara mateix, es redimensionarà a la baixa”, ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol. No queda una altra opció vista la situació econòmica provocada per la pandèmia, que fa inviable, ara mateix, poder impulsar la intenció inicial, d’un Joan Samarra amb fins a 7.000 espectadors i, el que és més important, d’un cost estimat en disset milions d’euros.

“La fase que executarà aquesta corporació anirà molt a la baixa d’aquesta xifra”, assegura Marsol. Ara bé, el que es demanarà és aquesta opció de construcció per fases perquè “si una nova corporació, d’aquí a tres o quatre anys, ho considera necessari, el pugui ampliar”. L’inici de les obres, però, encara haurà d’esperar perquè “encara tenim uns sis mesos de feina per veure com acaba sent el projecte i com s’ha d’executar”. Per tant, fins al 2022 no s’iniciarien els treballs.

En aquest sentit, el comú sap que hi ha marge. “L’hem de tenir abans dels Jocs dels Petits Estats del 2025”, recorda Marsol. Per tant, hi ha “temps suficient”. Afirma la mandatària que “el tindrem i, espero, fins i tot una mica abans”.

Pel que fa als inquilins, per ara es té clar que difícilment hi haurà un ocupant estable com podria ser un equip de futbol. “No anem amb la idea que sigui un camp de futbol. El tindrem però també una pista d’atletisme. Ara bé, el deixarem preparat, amb les mides reglamentàries perquè el fem per 40 anys i no saps què pot passar d’aquí deu”, ha indicat la cònsol major de la capital.

El projecte guanyador per al futur Comunal Joan Samarra.

Relacionat

El futur Comunal inclou una plaça que donaria un nou accés al centre d’Andorra la Vella

Comentaris (6)

Trending