El recuperat Aplec de la Sardana atreu prop de 200 persones a Encamp

L’esdeveniment, que arriba, després de dos anys de pausa forçada per la pandèmia, a la 27a edició, ha suposat una inversió de 22.000 euros pel comú, que valora positivament que la majoria d’assistents pernocten al poble

Les colles sardanistes durant un moment del concurs.
Les colles sardanistes durant un moment del concurs. G. P.

La tenora, el flabiol o el trombó han tornat a escoltar-se, tres anys després, a la plaça dels Arínsols. Encamp ha recuperat aquest cap de setmana el tradicional Aplec de la Sardana, que arriba a la 27a edició. La pandèmia va impedir que es fessin les trobades previstes el 2020 i el 2021, però el comú ha apostat per recuperar la tradició. Cinc colles han participat en el concurs d’aquest dissabte, amb prop de 200 visitants entre dansaires i acompanyants, la majoria dels quals han dormit a la parròquia.

El conseller de Cultura encampadà, David Cruz, ha recordat que l’Aplec va ser en un principi una iniciativa de l’Associació Sardanista la Grandalla. Quan aquesta va desaparèixer, la corporació va agafar el relleu per “mantenir la tradició i defensar la cultura”. Els dos darrers anys, però, la pandèmia va aconsellar deixa en suspens la celebració.

Amb la clara millora de la situació sanitària, era el moment de recuperar-la. I així ha estat. Aquesta tarda, la plaça ha albergat un dels actes centrals de les jornades: el concurs. Fins a cinc colles han pres part i han atret un bon munt d’aficionats a aquest ball i de curiosos. En total, des del comú es calcula que prop de 200 persones han vingut expressament al país per l’esdeveniment. I una gran majoria han pernoctat al poble.

La corporació ha destinat un pressupost de 22.000 euros a l’Aplec, que continuarà aquest vespre i al llarg de la jornada de diumenge. En aquest cas, amb actes més oberts a tothom qui vulgui ballar sardanes. Per aquesta nit, està prevista l’actuació de la cobla ‘La Flama de Farners’. El grup repetirà demà al matí (10.30 h.). Ja a la tarda, serà el torn de ‘La Jovenivola de Sabadell’.

Etiquetes

Comentaris

Trending