El PS+Independents d’Encamp proposa potenciar el turisme familiar al Pas de la Casa

La suggerència de la minoria ve arran els nombrosos conflictes i aldarulls que han tingut lloc a la vila, principalment en les dates festives, i que la cònsol major, Laura Mas ha qualificat de “casuística particular”

Sessió de consell de comú d'Encamp.
Sessió de consell de comú d'Encamp.

Els consellers del PS+Independents d’Encamp ha aprofitat les preguntes que havia traslladat al comú per proposar diverses solucions per als conflictes i aldarulls que s’han donat al Pas de la Casa, sobretot en dates festives. Concretament, Enric Riba ha plantejat potenciar un forfet familiar, per tal d’atreure de nou aquesta clientela, que assegura que és el que està marxant de la vila enfront dels grups de joves. Aquests problemes, però, la cònsol major, Laura Mas, ha assegurat que s’han donat a causa d’una “casuística particular”.

Riba, que ha exposat diverses dades recollides per les agències receptores de turisme i els diversos hotels, ha assegurat que és necessari “revertir la tendència actual”. D’aquesta manera, ha proposat i plantejat al comú que s’hauria de “començar a practicar el preu familiar”, malgrat que s’hagin de passar alguns “hiverns complicats” mentre es fa la transició entre el turisme de grups de joves cap al de família. Ha assegurat que cal “que el Pas de la Casa recuperi la clientela que es mereix”.

El preu familiar al qual ha fet referència Riba, ha explicat que s’hauria d’arribar a un consens creant una comissió ad-hoc amb els empresaris del Pas, sobretot amb aquells que tenen preus que queden molt lluny dels que treballa la resta. En aquest sentit, el conseller ha destacat que són tres els gestors turístics que ofereixen allotjament a un preu “irrisori” i que és el que atreu els grups de joves que, principalment, són els qui han estat creant aldarulls. “Hem de tornar a atreure famílies, que consumeixen, que paguen el preu del forfet, que si els nens no saben esquiar, compten amb un monitor”, ha apuntat, “sent una minoria com són, no costaria molt convèncer-los d’igualar els seus preus”.

A més, els consellers del PS han afirmat que no és una problemàtica que hagi sorgit aquest any, sinó que ja s’arrastra d’abans de la pandèmia. Tot i que és cert que, amb la conjugació de l’obertura del turisme i el tancament de l’oci nocturn, es pot haver agreujat. Amb els canvis que proposen, Riba assegura que “es pot arribar a perdre part de la clientela, al mateix temps que es posa en marxa la màquina”. Però, ha apuntat que aquest procés és necessari per no convertir-se en un “Lloret de Mar, que és qui té el turisme a l’estiu que nosaltres tenim a l’hivern”.

Per la seva banda, Mas i el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, han assegurat que “l’estratègia ja està definida” per tal de vigilar el que està passant al Pas de la Casa. En aquest sentit, Mas ha posat el punt de mira en el pla director que es va engegar abans de la pandèmia, i que ja anava en la línia de treballar per un turisme més familiar, però que es va haver de deixar enrere a causa de la Covid-19. Ara assegura que es reprendrà, també amb l’avís als empresaris que es tornarà a engegar la taula d’oci nocturn, amb les pautes i les normes de convivència, “tractarem que els touroperadors les respectin, però la taula d’oci nocturn ja va funcionar, i tornarà a funcionar”.

“És un fals remei, que no està a les mans del comú ni del Govern, és una proposta política que se sap que no té cap ni peus”

Pel que fa a la proposta de Ribas d’un augment de preus, Rascagneres ha assegurat que és “un fals remei, que no està a les mans del comú ni del Govern, és una proposta política que se sap que no té cap ni peus”. El cònsol menor ha afirmat que les queixes al Pas de la Casa no han passat durant tot l’hivern, sinó en moments puntuals, com els aldarulls provocats per un grup belga ara fa unes setmanes. Ha volgut puntualitzar, també, que amb l’obertura de l’oci nocturn “s’ha tornat al funcionament normal”.

Dintre d’aquest pla director, a més, s’inclou la mesura de traslladar les festes fora del nucli residencial. Mas ha explicat que s’han de muntar unes carpes on els joves puguin estar sense molestar als veïns, i que tinguin acompanyament per tal de tornar als seus allotjaments, així com més seguretat a la zona. Per la banda que li pertoca, la cònsol ha assegurat que “hi ha reforç del comú pel que fa a la neteja, i hi ha reforç del Govern amb més policia”. Enfront d’aquesta mesura, Riba ha estat contundent, afirmant que “no es tracta de desplaçar el problema, sinó de reinventar una clientela que ja es tenia, però que a poc a poc s’ha fet desaparèixer”.

Comentaris (1)

Trending