Prova pilot de pas elevat per a vianants aquest hivern al Tarter

La voluntat és poder fer passos soterranis per facilitar la fluïdesa del trànsit a la carretera general al seu pas pels diferents veïnats de Canillo però evidentment es tracta de projectes més costosos i a més llarg termini

Una vista de la sessió de consell de comú de Canillo d'aquest migdia.
Una vista de la sessió de consell de comú de Canillo d'aquest migdia. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo té la intenció d’efectuar aquest hivern una prova pilot de pas elevat o passarel·la per a vianants per veure quin efecte té en relació amb millorar la fluïdesa de la carretera general al seu pas pels diversos veïnats de la parròquia. La prova es farà al Tarter i l’estructura, desmuntable, hauria d’estar operativa just abans que comenci la temporada d’esquí.

Aquesta ha estat una de les qüestions que s’han tractat en una sessió de consell de comú d’urgència celebrada aquest divendres per tal de licitar i adjudicar diversos treballs. En relació amb la passarel·la per a vianants, s’ha d’analitzar a quin punt exacte se situa, si abans o després d’una rotonda que està a mig fer a l’altura de la Pleta del Tarter i que abans del període hivernal molt probablement no estarà enllestida del tot. Els cònsols, Francesc Camp i Marc Casal, han reconegut que aquell punt és de força complexitat -“és un lloc conflictiu de pas”- i d’aquí que es faci allí la prova, perquè no hi ha marge de temps per poder tirar endavant una actuació més ferma. De moment, però, es vol comprovar si el pas elevat “funciona o no”.

Camp parlant amb els veïns assistents a la reunio.

Relacionat

Canillo estudiarà si pot habilitar passos soterranis per vianants per creuar la CG-2

Camp, que ha recordat que les passarel·les tenen un fort impacte visual, ha afirmat, com ja va manifestar aquest dijous durant una reunió de poble al Palau de Gel, que la voluntat és poder acabar fent passos soterrats, però aquesta és una intervenció a més llarg termini. Amb tot, el cònsol major no ha descartat del tot que es puguin acabar establint ja sia passarel·les desmuntables o fins i tot permanents. En tot cas, sempre caldrà l’acord amb el Govern tenint en compte que es tracta d’una carretera general. El lloguer de la infraestructura per aquest hivern proper tindrà un cost de 45.000 euros. La corporació valorarà les propostes dels tipus de plataformes aèries de les empreses abans de prendre una decisió definitiva.

El comú també ha aprovat un suplement de crèdit per fer front a les despeses derivades dels treballs per a la realització de proteccions a la carretera de Montaup per un import de 375.000 euros, donat que es tracta d’un demanda dels veïns de la zona. A més, també ha aprovat un suplement de crèdit per fer front a les despeses derivades de l'adquisició d’un vehicle per al departament d’Obres i Serveis, així com per als treballs d’obra civil de la canalització d’aigua potable a la zona d’Incles per complementar un projecte iniciat fa uns anys amb un import de 100.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending