Canillo estudiarà si pot habilitar passos soterranis per vianants per creuar la CG-2

Camp avança que per intentar evitar que es repeteixin les cues de vianants s’haurà d’eliminar algun punt per travessar la carretera i es busca una alternativa per compensar-ho que, però, no sembla senzilla

Camp parlant amb els veïns assistents a la reunio.
Camp parlant amb els veïns assistents a la reunio. G. P.

El comú de Canillo estudia fórmules per millorar la circulació al pas pel poble durant les èpoques de més afluència turística. Amb les cues de l’estiu encara ben presents, es busca com reduir aquest problema al mateix temps que es garanteix la seguretat dels vianants. Una opció que s’ha posat sobre la taula és la creació de passos soterranis. Per això, des de la corporació es vol encarregar un informe tècnic per veure si aquesta possibilitat és factible.

Així ho ha explicat el cònsol major, Francesc Camp, durant la reunió de poble celebrada aquest vespre al Palau de Gel, centrada pels veïns del poble de Canillo, però també del Vilar i Montaup. El mandatari ha recordat que en una trobada del 2020 una petició que es va rebre va ser la de millorar els passos de vianants. Ara, s’entén que aquesta demanda s’ha de conjugar amb la recerca d’una solució que eviti les importants retencions de trànsit que es van viure els mesos d’estiu a la parròquia.

“Estem revistant tota la carretera al pas de Canillo”, ha explicat Camp. Per això, ha avançat que “segurament haurem de treure’n algun” per agilitzar la circulació. I, per això, cal buscar alternatives. Una seria fer passos elevats, però es considera complicat perquè “són estructures grosses que, a més, visualment no queden gaire estètiques”.

En canvi, una opció que es vol validar seria la de fer passos soterranis. “Tampoc és senzill, perquè per sota hi ha serveis i també cases al costat de la via”, ha advertit Camp. Tot i això, sí que es considera que “cal un estudi més aprofundit” i que “l’han de fer persones que hi entenguin”.

La mobilitat i la seguretat de les persones que van a peu, de fet, han centrat un bon grapat dels comentaris que la vintena llarga d’assistents a la reunió han volgut fer arribar als cònsols. En aquest sentit, el menor, Marc Casal també ha apuntat una altra mesura que es plantejar, reduir l’espai central pintat ara de blanc de la calçada per permetre als cotxes podem avançar aquells vehicles que hagin d’aturar-se per aparcar als llocs de zona blava.

Un altre punt que genera inquietud és la carretera de Montaup. S’ha posat en relleu la preocupació per l’acumulació de circulació d’autobusos, sobretot els que pugen a la zona del mirador del roc del Quer o el pont tibetà. Alguns dels assistents han remarcat que en certes hores anaven buits. “No teníem un històric”, ha remarcat Camp. En canvi, ha assegurat que “l’any vinent ja podrem modular millor i agafar vehicles grans o mitjans en funció de la previsió del moment”. També s’ha volgut defensar que “ja hem reduït l’afluència de cotxes a la carretera perquè molts pugen en bus”.

El cònsol major també ha explicat que, de cara als pròxims mesos, s’està treballant en una ordinació de terrasses. Es vol que “totes tinguin un estil similar, potser amb fustes i amb colors homogenis i de muntanya”. La idea seria tenir-la aprovada per a l’estiu però s’admet que “caldrà donar temps perquè tothom s’hi pugui adaptar”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending