Les propostes populars al comú de Canillo han de tenir el suport de més del 10% del cens

La corporació ha posat en marxa la regulació per a la participació de la ciutadania, que podrà presentar sol·licituds que es refereixin íntegrament a competències pròpies de l’administració pública comunal

Una imatge de Canillo des del Roc del Quer.
Una imatge de Canillo des del Roc del Quer. Comú de Canillo

El comú de Canillo ha aprovat l’ordinació que permet als ciutadans proposar iniciatives reglamentàries populars. Aquest fet serveix per regular el dret dels ciutadans a proposar projectes a l’administració pública comunal, i que han de tenir el suport d’un nombre de signatures no inferior al 10% del cens electoral de la parròquia. L’objectiu és estimular la participació i la col·laboració en la definició de les polítiques i inversions públiques.

Mitjançant aquesta ordinació, el comú pretén, a més, fomentar la presa de decisions publiques tenint en compte les necessitats i les preferències dels habitants. Des de la corporació s’ha valorat que també “s’enforteix la democràcia local i alhora demostra el compromís de l’administració per respondre a les necessitats de la comunitat, ja que aportant les seves idees i perspectives es millorarà la qualitat de vida de tothom”.

L’òrgan competent per iniciar el procediment administratiu un cop s’ha rebut una iniciativa reglamentària popular és la Junta de Govern del comú, que posteriorment valorarà la proposta dins d’un termini de tres mesos. Si la valoració és positiva, s’elaborarà una proposta d’articulat per regular la iniciativa concreta, i elevar-la al consell de comú per a la seva aprovació.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending