La propietat exigirà a la Batllia el desnonament del Palau de Gel

L’advocat anuncia aquesta mesura després que el cònsol de Canillo, Francesc Camp, no s’hagi presentat a la revisió de les instal·lacions que volien fer aquest matí i no se’ls hagin entregat les claus del centre

Bartumeu i els propietaris dels terrenys sortint del Palau.
Bartumeu i els propietaris dels terrenys sortint del Palau. G. P.

L’afer del Palau de Gel va camí de la Batllia. La propietat dels terrenys presentaran de forma imminent una demanda de desnonament contra el comú de Canillo. Així ho ha anunciat l’advocat de la família Roig després que aquest matí no se’ls hagi fet aquest matí l’entrega de les claus de la instal·lació tal com havien reclamat un cop finalitzat el contracte d’arrendament i que les converses per un de nou s’hagin trencat, ara sí, de forma irreversible.

A les onze en punt, el lletrat de la propietat, Jaume Bartumeu, acompanyat de membres de la família esperaven al vestíbul del Palau. Havien demanat la presència de Francesc Camp com a cònsol major de la parròquia i director de les instal·lacions. No hi era. Tot just els ha rebut el cap de manteniment. Durant un quart d’hora, aquest ha fet diverses trucades intentant localitzar el mandatari. Totes elles, infructuoses.

Una imatge del Palau de Gel.

Relacionat

La propietat del terreny del Palau de Gel refusa la darrera proposta comunal de set milions

Passada aquesta estona, advocats i propietaris abandonaven el centre amb una idea clara: el següent pas els ha de dirigir cap a la seu de la justícia en els pròxims dies. Bartumeu ha avançat que es presentarà “una demanda de desnonament” vist que “el comú busca mantenir-se contra la llei i contra el contracte en l’ocupació dels locals”. Així doncs, ha indicat, “les conseqüències jurídiques les haurà de definir la Batllia”.

El lletrat de la propietat ha considerat “extremadament preocupant” la forma de fer del cònsol canillenc, tot recordant “el paper institucional que ha de tenir un comú, que ha de fer en el compliment de la llei una de les seves prioritats”. A banda, ha retret el “menyspreu” que suposa el fet que l’única persona que els esperava fos el cap de manteniment de la instal·lació.

WhatsApp Image 2020 12 31 at 11.57.36
L'advocat i la propietat parlen al vestíbul amb el cap de mantenimet, que no ha pogut localitzar el cònsol.

Els fets d’aquest matí confirmen el trencament de les negociacions per la continuïtat del Palau de Gel que, ara sí, està més que mai en entredit. Bartumeu ha defensat que, en tot cas, la culpa d’haver arribat a aquesta situació “no és pas dels meus clients, que sempre han demostrat una voluntat més enllà del raonable” davant de la qual s’han trobat un comú que “només ha volgut imposar”. Per tant, al seu entendre, “qui ha trencat la possibilitat d’un acord ha estat el senyor cònsol”.

Comentaris (19)

Trending