La propietat del terreny del Palau de Gel refusa la darrera proposta comunal de set milions

L’oferiment el van fer els responsables de la corporació canillenca després de rebre noves missives en què Casa Roig convoca una revisió de les instal·lacions per aquest dijous com a pas previ al lliurament de les claus

Una imatge del Palau de Gel.
Una imatge del Palau de Gel. ARXIU

La propietat del terreny del Palau de Gel hauria refusat la darrera proposa comunal de compra de la parcel·la. En una reunió duta a terme aquest dimarts a la tarda, els responsables de la corporació haurien elevat fins a set milions efectius la proposta de quatre que van fer fa poques setmanes per adquirir l’espai on hi ha bastat l’equipament sòcio-esportiu. La trobada es va fer poc després que la propietat enviés una doble missiva a Francesc Camp. Una en tan què director en funcions de la instal·lació i, l’altra, com a cònsol.

Al director, la propietat el cita aquest dijous per a una revisió de la parcel·la incloses les construccions que hi ha bastides i que passen a a titularitat de Casa Roig a partir de l’1 de gener i per quedar com es pot fer el lliurament de les claus i el tancament perimetral exigit per la propietat. En cas que tot plegat no vagi com la propietat preveu, no li tocarà més remei que endegar els mecanismes legals corresponents de desnonament. Per tant, iniciar la via judicial.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp durant la sessió telemàtica del comú.

Relacionat

El comú de Canillo fa una proposta de compra del terreny del Palau de Gel

Al cònsol, els responsables de Casa Roig li rebaten algunes de les manifestacions fetes en la carta per la qual demanaven sis mesos més de pròrroga contractual, un termini que refusen i que mantenen, i només a precari, per a la guarderia comunal. Els propietaris del terreny es mostren sorpresos i preocupats, per exemple, perquè se’ls vulgui traslladar la responsabilitat sobre el futur laboral dels 28 treballadors que ocupa el Palau de Gel. Li recorden a Camp en la missiva que ha tingut set mesos per resoldre la situació, vist que al mes de maig ja es va comunicat des de Casa Roig que no es pretenia reeditar el contracte.

Recorda la propietat de la parcel·la que l’únic que requereix és que es doni compliment al contracte firmat el 1985 i recorda que no és Casa Roig qui ha de fer una proposta de preu per a l’eventual compravenda del terreny perquè van ser els cònsols els que van posar aquesta possibilitat sobre la taula

Recorda la propietat de la parcel·la que l’únic que requereix és que es doni compliment al contracte firmat el 1985 i recorda que no és Casa Roig qui ha de fer una proposta de preu per a l’eventual compravenda del terreny perquè van ser els cònsols els que van posar aquesta possibilitat sobre la taula. I recorden el que ja va explicar l’Altaveu dilluns, que s’havia fet una proposta de 8 milions dels quals se’n rebaixaven quatre i finalment sols se n’oferien quatre quan l’anterior corporació havia fet una valoració de més de 16 milions d’euros del terreny. Sobre aquesta qüestió, però, el comú i la propietat mantindrien diferències sobre la interpretació de la valoració.

En relació amb l’oferta d’arrendament, en la carta es torna a deixar clar que la proposta de la propietat era de 25.000 euros mensuals per deu anys de contracte. I que finalment es va acceptar rebaixar a 20.000 euros el mes. En tot cas, lluny dels entre 80.000 i 100.000 euros que com a màxim oferia el comú que, a més a més, volia que el contracte d’arrendament fos per un període de temps molt més llarg. En tot cas, en la carta es deixa clara la voluntat de recuperar la possessió de la finca i acabar la relació contractual.

La propietat espera que el comú es presenti aquest dijous a revisar les instal·lacions. Els set milions oferts en la darrera reunió tampoc no han estat acceptats atès que es considera per part de la propietat totalment fora de lloc, fora mercat, alhora que no seria una prioritat per part de Casa Roig vendre la parcel·la.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending