El comú de Canillo fa una proposta de compra del terreny del Palau de Gel

El cònsol major, Francesc Camp diu que s'ha de valorar l'immoble i la superfície amb un preu de mercat i no de cessió i que l'import no es pot divulgar

Comentaris

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp durant la sessió telemàtica del comú.
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp durant la sessió telemàtica del comú. Altaveu

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp ha dit a la sessió de consell d'aquest dimecres que han fet una oferta de compra a la propietat del terreny del Palau de Gel de. Aquest dimarts es va reunir amb els propietaris al comú. Camp ha afegit que es descarta el lloguer.  "Hem de valorar el terreny i l'immoble amb un preu de mercat, no de cessió". Ara s'espera la resposta de la propietat. El cònsol noo ha volgut divulgar l'import perquè s'està en plena negociació. "El comú ha de pagar un preu just i factible", ha afegit. "Hem fet una bona oferta en les possibilitats del comú". 

Camp només ha volgut deixar clar que la xifra que han proposat està lluny de les xifres que s'han plantejat. "Els 16 milions d'euros que s'han comentat no és el preu real de mercat", ha assegurat. Ha reconegut que l'oferta és inferior als 9 milions d'euros perquè aquesta xifra tensionaria molt els comptes del comú. L'oposició s'ha mostrat dolguda per no estar informada de les gestions i han recordat que van ser ells els que van plantejar el tema de la compra.

El cònsol els ha retret que abans d'anunciar-ho als mitjans de comunicació ho haurien d'haver parlat amb el comú. La consellera de l'oposició, Dolors Cabot ha lamentat que des del mes de novembre no han tingut cap relació amb la majoria per parlar del Palau de Gel. El cònsol menor, Marc Casal ha acusat l'oposició de crispar a la propietat del terreny, la família Roig,i al personal del Palau per facilitar informacions a la premsa, un fet que ha provocat la reacció del conseller de l'oposició, Albert Torres qui ha afirmat que "és mentida i no ens podeu passar a nosaltres la responsabilitat de l'afer. No l'assumirem aquesta responsabilitat".

Cabot, per la seva part, ha negat també les acusacions de fomentar la crispació. "Hem considerat oportú fer un comunicat de premsa per mostrar el nostre posicionament, com també poden fer vostès". El tema ha provocat un enfrontament entre el cònsol menor i Torres. Un criticant les aparicions de la minoria als mitjans de comunicació i l'altra comentant que han estat exclosos de la negociació. La propietat ha de respondre aquest dijous a l'oferta. Si aquesta és negativa cal veure que passarà el dia 2 amb el Palau de Gel.

En un altre punt de l'ordre del dia, el conseller responsable d'obres, Rafael Casal i Torres han discrepat en el concurs per al subministrament i col·locació de proteccions a la passarel·la de la Vall del Riu, a l’empresa Desplom, per un import de 649.369,94 euros. Casal ha argumentat que després de presentar el projecte a Govern, aquest va informar que s'havien de modificar les proteccions. "Havíem pressupostat entre 550 mil i 600 mil euros", ha dit però Torres creu que "les estimacions de la comissió d'obres es fan a la baixa i potser cal reconsiderar els criteris".

Casal ha opinat que Torres aprofita les sessions de comú per aconseguir vots i que, per aquest motiu, treu aquests temes als consells i no a les comissions. Dolors Cabot ha indicat que "cal tenir més cura en les adjudicacions". La major part del pressupost de les proteccions, amb més de 400 mil euros es destina a la zona de l'Armiana per evitar la caiguda de pedres i blocs rocosos. Uns 150 mil euros aniran a la part del coll de la Cauba. Els consellers de l'oposició han votat en contra d'aquest punt. 

Durant la sessió, s'ha aprovat la modificació d’ofici de la titularitat d'una parcel·la cadastral que ha passat a ser de propietat desconeguda, i s'ha tancat  l’exercici pressupostari de l’any 2019 i els romanents. La inversió ha estat de 11 milions i el resultat positiu al final de l'exercici és de 4 milions. Marc Casal, ha volgut destacar l'esforç del comú per tenir uns ingressos superiors a les transferències que arriben des de Govern. Els comptes del 2019 s'han aprovat amb l'abstenció de la minoria. S'ha aprovat l'execució pressupostària del tercer trimestre de l’any 2020 també amb l'abstenció de la minoria.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending