Prop d’una trentena d’infants en la reobertura de l’escola bressol a Andorra la Vella

És l’única guarderia comunal que ha reprès aquest dilluns l’activitat mentre que la resta esperen poder fer-ho els propers dies

Un dels monitors rep un dels infants que han anat el dia de la reobertura.
Un dels monitors rep un dels infants que han anat el dia de la reobertura. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

L’escola bressol Conxita Mora d’Andorra la Vella ha obert aquest matí les seves portes. Es tracta de l’única llar d’infants comunal que obre aprofitant l’entrada a la fase 3 de la desescalada i ho fa amb poc menys de 30 nens, tots ells concentrats a un únic espai dels dos que té la parròquia. La resta ho aniran fent els propers dies, a mesura que puguin anar aplicant els protocols adoptats per evitar el risc de contagi amb el coronavirus.

L’espai obrirà, per ara, de nou del matí a cinc de la tarda. Els primers infants han començat a arribar a primera hora, de forma esglaonada, sota la mirada dels cònsols, Conxita Marsol i David Astrié. S’han anat aplicant totes les mesures acordades en les reunions mantingudes la setmana passada amb Govern, com ara prendre la temperatura als xiquets abans d’entrar.

Pel que fa al personal, dissabte se’ls va sotmetre a una formació específica amb els protocols sanitaris que s’hauran de seguir. Tots ells disposaran d’equips de protecció i es mantindrà una intensa tasca de desinfecció i neteja per minimitzar el risc de possibles contagis.

La d’Andorra la Vella és l’única llar d’infants comunal que ha obert aquest dilluns. La resta de comuns preveuen fer-ho els propers dies, quan puguin garantir la correcta aplicació del protocol acordat amb l’executiu. Per ara, només hi ha data fixada a Encamp i el Pas de la Casa, pel dia 25. La de la Massana, gestionada per Causes Pies, esperarà fins a la primera setmana de juny.

Comentaris

Trending