La promoció de pisos a l’avinguda François Mitterrand d’Encamp ha tingut la cessió al 0%

El projecte consta de set blocs i 176 pisos que s’han de destinar teòricament al lloguer i comptarà també amb una plaça d’ús públic; Patrimoni també negocia adaptacions perquè minimitzar l’impacte sobre l’hotel Rosaleda

La imatge de com seria el futur edifici.
La imatge de com seria el futur edifici.

El macroprojecte urbanístic que es construirà al centre d’Encamp, just al revolt que l’avinguda François Mitterrand fa abans de l’entrada cap a les Bons, constarà de fins a 7 edificis diferents, amb un total de 176 pisos. Tots ells es destinaran, teòricament, al lloguer, ja que el promotor s’ha acollit a la possibilitat de demanar el 0% de cessió si aquest és l’ús dels futurs immobles. Des del comú, que ja ha aprovat la llicència, s’explica que es negocien canvis amb Patrimoni de cara a no afectar l’estètica de l’hotel Rosaleda i que es guanyarà una plaça pública a la zona.

Així ho han explicat a Altaveu fonts del comú encampadà. La promoció immobiliària s’ha de construir a l’avinguda François Mitterrand, una mica més a dalt de l’actual seu del ministeri de Cultura. De fet, la parcel·la ja està urbanitzada. En concret hi ha uns blocs que en el seu dia ja eren pisos de lloguer, però en els quals es va detectar aluminosi i van acabar quedant sense ús.

El comú avisa que, si finament els immobles es destinen al mercat de venda, la promotora haurà de pagar la cessió corresponent

Fa un temps, la promotora que ara impulsa el projecte va comprar el terreny. La idea és enderrocar els edificis existents i construir-ne de nous. En total, set blocs amb 176 pisos. La imatge d’aquesta promoció, que ja s’està comercialitzant, ha generat certa preocupació en part dels veïns, que la veuen massa gran. Des del comú, però, s’ha volgut fer un missatge de tranquil·litat.

Fonts de la corporació han explicat que el projecte ja s’ha autoritzat. De fet, el vistiplau ha arribat també amb l’acceptació d’una cessió urbanística zero, seguint la possibilitat de reduir-la si aquests immobles es destinen a lloguer. Cal dir, però, que a la web on es promociona, en cap moment es parla d’arrendament sinó, en tot cas, d’una “oportunitat d’inversió” o per “gaudir una temporada de vacances”. Fins i tot, sense concretar, hi ha un ventall de preus. En aquest sentit, des del comú s’ha deixat clar que, si finalment els pisos s’acaben destinant al mercat de venda, “s’haurà de pagar la diferència”.  

Un dels punts que més malestar ha generat és la proximitat del projecte amb un edifici emblemàtic d’Encamp com és l’hotel Rosaleda. Justament, des del comú s’assegura que hi ha converses entre el departament de Patrimoni i la promotora per adaptar-lo i que no tingui tant impacte. També s’ha volgut posar en relleu que les imatges que han circulat -de fet, les mateixes que els impulsors de la promoció han posat a la seva pàgina web- no són del tot fidels al que ha de ser la futura zona residencial.

La imatge de com seria el futur edifici.

Relacionat

Preocupació a Encamp per un gran projecte urbanístic a l’avinguda François Mitterrand

“El render que s’ha vist no dona la imatge que tindrà, hi haurà més obertura entre els blocs”, han apuntat des del comú. També s’ha volgut remarcar que el projecte inclou una plaça que serà “d’ús públic” i, per tant, es guanyarà un espai lúdic a la zona.

El que està clar és que, més enllà dels canvis que es puguin pactar amb Patrimoni, la promoció tirarà endavant. De fet, aquest mateix any. La previsió és que les obres puguin començar aquest 2023, previsiblement a l’estiu. El primer que caldrà fer, com ja s’ha dit, és tirar a terra els edificis existents. Caldrà veure, però, quin és el mètode que es farà servir per enderrocar blocs que són d’una altura considerable.

Comentaris (14)

Trending