El projecte de residència universitària a Sant Julià genera interès empresarial

El comú ha trucat a la porta d’algunes constructores i companyies de similar naturalesa per saber si la proposta pot encaixar atès que es vol impulsar un concurs

Una imatge del Prat Gran de Sant Julià de Lòria.
Una imatge del Prat Gran de Sant Julià de Lòria. ARXIU

Encara que fins que no estigui definit un eventual plec de condicions no es pot donar res per segur, el comú de Sant Julià ha constatat ja cert interès empresarial en relació amb el projecte de residència universitària que, si no hi ha grans canvis, pretén impulsar a la zona del Prat Gran tot fent-lo compatible tant amb el parc infantil actual com amb les dues pistes poliesportives que també hi ha en aquell indret, i que acabarien sent cobertes.

En el marc dels treballs de viabilitat de la proposta que ha anat fent la corporació, i més enllà d’estudis econòmics i avantprojectes urbanístics, la corporació liderada per Josep Majoral també ha mantingut algun contacte empresarial en vista a comprovar si, en el cas que es convoqui el concurs públic, hi hauria companyies interessades en assumir, primer, la construcció del recinte i, després, en fer-se càrrec de la gestió de tot plegat. I els contactes han estat positius malgrat que no es pot donar res per fet, ni molt menys.

Els terrenys del Prat Gran de Sant Julià de Lòria.

Relacionat

El projecte de residència universitària a Sant Julià inclou 40 pisos de lloguer a preu assequible

Tot plegat, amb més detall, ha de ser fruit de la presentació del projecte que es farà, dimarts al vespre, en el marc d’una reunió de poble. Majoral i el seu equip hi han d’exposar els treballs que s’han fet i els estudis que s’han encarregat i que recentment ha rebut el comú, que parteixen de la base d’un equipament que podria acollir un aparcament de dues plantes soterrànies amb capacitat per a dos-centenars de vehicles, 140 mini-pisos per a estudiants i 40 habitatges de dues habitacions que es voldrien inserir al mercat sota la figura del lloguer a preu assequible.

Les primeres estimacions, en base als diferents escenaris que s’han projectat, situen al tomb dels 20 milions d’euros la inversió que caldria fer per tirar endavant el projecte. El comú no té la intenció de posar-hi cap euro. La seva aportació seria el terreny. La corporació, que haurà de definir de quants seria la concessió a atorgar, hauria de percebre, a més, un cànon de l’adjudicatària del projecte. Un cànon amb dues parts, una de fixa i una de variable en funció dels ingressos de la concessionària.

Comentaris (1)

Trending