'L'Hort solidari' de Sant Julià comença a omplir el rebost de Càritas

Hi participen 46 pagesos lauredians i la intenció és que el projecte segueixi de manera indefinida

Verdures de 'L'hort solidari'.
Verdures de 'L'hort solidari'. Comú de Sant Julià de Lòria

El Rebost Solidari de Caritas Parroquial de Sant Julià de Lòria ja ha començat a rebre les primeres verdures dels agricultors lauredians que participen en el projecte. Aquest dissabte, el Josep Micas hi ha portat enciams i bledes. El comú de Sant Julià de Lòria va engegar el mes de maig el projecte 'L’hort solidari' per pal·liar els efectes socials provocats per la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu és ajudar a unes 35 famílies que necessiten suport.

'L’hort solidari' implica el propi consistori, que s’encarrega  de coordinar el projecte, Càritas Parroquial, 46 pagesos lauredians i dos vivers del país. L’organització, la coordinació i la publicitat del projecte és assumida pel propi comú que també acord amb els agricultors els aliments que conreen, les quantitats, en quines condicions, i en fa el seguiment. A més, supervisa les tasques dels vivers que són els encarregats d’abastir, gratuïtament, als pagesos de llavors i plantes. 

La intenció del comú, és que el projecte no es limiti a les conseqüències provocades per la pandèmia i que segueixi en marxa. Es volen incorporar més productors locals.

Comentaris

Trending