El projecte Cub a Cub de la Massana proposa cinc circuits interpretatius per diferents camins

El nou producte turístic familiar s'ha presentat aquest dijous per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la parròquia

Comentaris

Les cònsols Olga Molné i Eva Sansa i el conseller de turisme, Sergi Gueimonde aquest dijous.
Les cònsols Olga Molné i Eva Sansa i el conseller de turisme, Sergi Gueimonde aquest dijous. COMÚ DE LA MASSANA

Cub a Cub és el nom del nou producte turístic familiar, creat pel comú de la Massana per donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de la parròquia a través dels camins forestals, com ha explicat la cònsol major, Olga Molné, que assegura que “tant els turistes com el públic local cada cop estan més interessats en descobrir els diferents indrets”.

El projecte es va engegar l’any passat, amb un concurs d’idees per realitzar diferents itineraris interpretatius. D’aquí va a sortir Cub a Cub, que consta de cinc rutes temàtiques repartides per la parròquia: els oficis (la Massana, Escàs, Sispony), la pedra seca (l’Aldosa), la ramaderia (Pal), la biodiversitat (Parc Natural del Comapedrosa) i el bosc protector (Erts). Durant el trajecte es van trobant diferents tòtems, situats estratègicament, amb uns cubs que contenen informació sobre la temàtica de cada itinerari.

“Les rutes comencen a l’Oficina de Turisme de la Massana o al Centre d’Interpretació del Comapedrosa, on es pot recollir el passaport. A partir d’aquí es va al primer tòtem de cada itinerari, on es pot descarregar el codi qr amb tot el recorregut, i on hi ha informació detallada de la ruta i dels atractius que ofereix”, explica el conseller Sergi Gueimonde.

Es proposa fer les cinc rutes en diferents dies tot i que els turistes les poden fer en un cap de setmana. Cal dir que totes les rutes són accessibles per a tots els públics tot i que presenten diferents graus de dificultat. A més hi ha diferents propostes d’itinerari a cada ruta en funció de les ganes que cadascú tingui de caminar. Un cop completat el passaport, amb les preguntes sobre les cinc rutes, es pot validar a l’Oficina de Turisme o al Centre d’Interpretació del Comapedrosa, el CIC. Tothom que completi el passaport rebrà un obsequi.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending