Els primers pressupostos participatius d’Andorra la Vella porten a votació 19 projectes

Han sigut els finalistes de les més de 130 propostes que va rebre el comú, i han sigut escollits pels equips tècnics dels departaments corresponents

Conxita Marsol i Meritxell López a la presentació dels finalistes.
Conxita Marsol i Meritxell López a la presentació dels finalistes. Pilar Candel

El comú d’Andorra la vella ha presentat els 19 projectes que se sotmetran a votació els pròxims dies en els seus primers pressupostos participatius. Aquestes propostes han sigut escollides per equips tècnics dels diferents departaments d’entre les 134 que es van rebre per part dels veïns. “És un nou mecanisme de participació ciutadana, un termòmetre per veure les seves necessitats”, ha afirmat la cònsol major, Conxita Marsol.

Per a portar a terme aquests projectes es compta amb un pressupost de 100.000 euros, que es cobriran amb el nombre de propostes que sigui necessari per exhaurir-los. El procés de votació ha començat avui i acabarà el pròxim 25 de juny. Podran participar totes aquelles persones majors de 16 anys que estiguin censades a Andorra la Vella i podran escollir fins a un màxim de tres propostes. Meritxell López, consellera de desenvolupament estratègic, ha indicat que aquesta limitació és “per saber exactament quins són els interessos de la població”.

D’entre els 19 projectes finalistes hi ha diverses tipologies i temàtiques. Hi ha diferents plantejaments d’envelliment de voravies i carrers, un parc de cal·listènia, amb un pressupost de 60.000 euros, un jardí botànic al parc central, per 15.000 euros o dotar a la parròquia de wifi lliure. Entre les diferents propostes hi ha molta diversitat també de pressupost, al que Marsol ha apuntat que “si s’escullen aquells que tinguin una partida més baixa, podrem fer-ne més”. D’altra banda, respecte al temps que es pugui tardar a portar-los endavant, la cònsol ha afirmat que “tot depèn del material que es necessiti i de la feina que s’hagi de fer, però com a mínim uns tres mesos després d’haver-los escollit”.

Amb els projectes que han sigut descartats, Marsol ha explicat que “molts estan sobre la taula del comú i es realitzaran a banda d’aquest procés participatiu”. Les que han quedat fora ha sigut, principalment, perquè no es corresponien amb inversions. La cònsol també ha apuntat que aquest mecanisme ha servit per veure que “els interessos de la població i del comú van molt de la mà, existeix un alineament i ens preocupen els mateixos temes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending