Primera reunió del jurat per avaluar les propostes pel projecte Caldes

A partir de dilluns vinent s'obre l'exposició per poder veure els 26 treballs que s'han presentat al concurs

Membres del jurat durant la trobada d'aquest dijous.
Membres del jurat durant la trobada d'aquest dijous. COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

El jurat que ha de determinar els guanyadors del concurs d’idees del projecte Caldes, de revitalització del Centre Històric d’Escaldes-Engordany ha celebrat la seva primera reunió.  La trobada de treball, anàlisi i debat sobre les propostes ha tingut lloc a l’antic edifici del CIAM i ha comptat amb la totalitat dels catorze components del jurat, amb representants dels col·legis d’arquitectes i d’enginyers, del col·lectiu artístic La Xarranca, dels artistes, dels tècnics dels departaments comunals implicats i de representants polítics del comú, tant de la majoria com de la minoria.

La jornada, segons informa la corporació en un comunicat, ha estat molt enriquidora i ha transcorregut enmig d’exposicions, anàlisi i aportació d’idees i preferències dels participants. Un moment per posar en comú la diversitat de visions sobre les obres presentades i exposades, en forma de mostra.  El comú d’Escaldes-Engordany ha previst que la mostra de les obres sigui de caràcter públic al llarg de les setmanes vinents, i que es pugui visitar de forma gratuïta. La mostra s'obrirà dilluns vinent.

Entre les 26 propostes, moltes de les quals relacionades amb l’aigua termal i el riu Valira, hi ha diferents escultures, fonts d’aigua termal, murals i fins i tot algunes infraestructures. L’objectiu és dinamitzar la part alta de la parròquia i ajudar als petits comerços que hi ha a la zona a incrementar les seves vendes. El pressupost total per materialitzar el projecte sencer és d’1,5 milions d’euros, però no es descarta fer un crèdit extraordinari sempre que sigui assumible per la casa comuna.  

Etiquetes

Comentaris

Trending