Presentat oficialment el ‘projecte tamarro’ per fomentar el turisme familiar a les parròquies

Andorra Turisme i els set comuns impulsen una proposta dissenyada per un equip liderat per Pere Moles i que consta en trobar una mena de tòtems de fusta amb forma de l’animal mitològic del Pirineu

Presentació dels tamarros als Cortals d'Encamp.
Presentació dels tamarros als Cortals d'Encamp. Cristian Cortés

El ‘projecte tamarro’ ja està oficialment beneït. Els Cortals d’Encamp han estat l’escenari de la presentació de l’Enko, el tamarro dissenyat per a la parròquia. La proposta, promoguda per Andorra Turisme i els set comuns del país, i impulsada pels dissenys d’un equip liderat per Pere Moles, pretén fomentar el turisme familiar a les set parròquies. Es tracta de localitzar cadascun dels set grans tòtems de fusta que amb la forma de l’animal mitològic del Pirineu s’ha ubicat en punts de fàcil accés però una mica amagats de les set localitats andorranes.

La iniciativa s’inclou en el programa InfoTurisme que fa deu anys impulsa l’agència de promoció turística del Principat i les set corporacions parroquials. En nom dels comuns, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha parlat d’un “producte turístic” que suposa “un binomi entre natura i art” i que va dirigit “a un públic familiar”. Per al director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, el ‘projecte tamarro’ pretén ser un més dels “elements cohesionadors” que hi ha rere el conjunt de l’InfoTurisme. Amb la proposta presentada aquest matí es vol facilitar que la ciutadania, la local i la visitant, “s’apropi a la muntanya d’una manera fàcil”.

El Massa, el tamarro de la Massana, amb els responsables de la iniciativa.

Relacionat

Els tamarros es fan visibles

El projecte està format per set figures de grans dimensions construïdes amb fusta i situades a l ́aire lliure una en cadascuna de les set parròquies del Principat. Les creacions representen els tamarros, uns populars personatges llegendaris que viuen als boscos dels país. A través d’un fulletó explicatiu, ja disponible a les oficines de turisme del país, es proposa la descoberta dels set tamarros. El llibret inclou un còmic de cada tamarro perquè els infants de fins a 12 anys puguin conèixer les característiques de cadascun d ́ells així com el detall de la seva ubicació.

Malgrat estar situats en plena natura, els tamarros es troben en indrets fàcilment accessibles, amb aparcaments en zones properes i la seva localització perfectament senyalitzada a través de panells informatius. Un cop completada la visita de tots els tamarros, i sempre i quan s’hagi marcat al llibret amb el corresponent segell de cadascun d’ells, els infants obtindran un obsequi de marxandatge que podran bescanviar a qualsevol oficina de turisme del país.

Comentaris (5)

Trending