El Pont Tibetà factura un 6% més amb un retorn econòmic de 7,7 milions tot i la caiguda de visitants

Juntament amb el Mirador del Roc del Quer han facturat 1,5 milions d’euros i els beneficis per al comú de Canillo freguen els 700.000 euros

Una imatge general del pont tibetà.
Una imatge general del pont tibetà.

L’afluència al Pont Tibetà ha caigut un 4,2% aquest 2023, concretament l’han visitat 96.869 persones vers els 101.108 de l’any passat. Tot i això, la facturació s’ha incrementat fins als 1.145.033 euros, un 6% més que el 2022 i si li sumem l’aconseguida amb la venda d’entrades del Mirador del Quer, la xifra arriba als 1,5 milions. Això ha permès que els beneficis aconseguits pel comú de Canillo freguin els 700.000 euros, mentre que s’ha calculat que els visitants al pont s’han gastat 7,7 milions d’euros a la parròquia.

El Pont Tibetà ha estat obert en aquest segon any de vida 184 dies i la xifra de visitants ha estat de 96.869. Segons ha explicat el cònsol major, Francesc Camp, on s’ha punxat ha estat durant el mes de juliol, tenint en compte que aquest any n’han rebut 29.000 vers els 33.000 de l’any passat. Remarca que “els primers quinze dies del mes les condicions meteorològiques han estat adverses i l’any passat va ser excepcional, tenint en compte que encara hi havia reticències a agafar l’avio per fer determinats viatges per culpa de la pandèmia”. En canvi, al Mirador del Roc del Quer l’afluència ha crescut un 21,5% passant de les 97.159 persones del 2022 a les 118.900.

El paquet que incloïa l’entrada per les dues atraccions ha suposat el 36% del total de les vendes, un 3% més que l’any passat, mentre un 26% dels compradors han adquirit només el bitllet per passar pel Pont Tibetà. La resta, només l’ha comprat per al Roc del Quer. L’edat mitjana dels compradors ha estat de 49,2 anys i principalment la visita s’ha fet en grups familiars de 3,6 persones. El 82% provenen d’Espanya i només un 6% ho han fet provinents de França, tot i que s’ha fet un major esforç de comunicació en el país veí del nord. Pràcticament, el 90% es queda a dormir i un de cada quatre ho fan a Canillo. Camp s’ha mostrat preocupat perquè només un 9% dels visitants han anat també al Palau de Gel i un 6% al Mon(t)màgic, dades que “hem de pujar l’any vinent”. ”La meitat dels enquestats exposen que si no arriba a ser pel pont possiblement no haurien vingut, mentre que el cònsol major remarca que “s’ha convertit en un motor turístic per al país i ho diuen un 34%”.

Tot això s’ha vist reflectit en les dades de facturació. En total, s’han assolit 1.548.895 euros, mentre que el resultat d’explotació, és a dir els guanys, sense descomptar l’amortització ha estat de 929.290 euros, el que representa un creixement del 4% respecte a l’any passat. El benefici net ha arribat als 697.571 euros, un 6% més que ara fa un any.

Resultats del Pont Tibetà i el Roc del Quer.
Resultats del Pont Tibetà i el Roc del Quer.

Si desgranem els resultats per activitats, s’observa que gran part d’aquests resultats provenen del Pont Tibetà, que ha  aconseguit uns ingressos 1,14 milions d’euros i un benefici net de 532.953 euros. El Roc del Quer, també ha incrementat els ingressos fins als 402.362 euros, un 22% més  i un benefici de 164.617 euros. En aquest sentit, ha explicat que en els dos casos s’han incrementat les despeses de personal.

Com a novetat, aquest any s’ha calculat el retorn econòmic que han deixat els visitants del Pont Tibetà a Andorra i a Canillo. Segons ha explicat el cònsol major, al país, el retorn ha estat de 23,5 milions d’euros, dels quals 7,7 s’han gastat a la parròquia. Del total, 2,5 milions corresponen als que han contestat que si no hi hagués l’atracció, possiblement no haurien vingut. Els visitants han posat una nota de 8,6 sobre 10, la mateixa que l’any passat i entre les coses a millorar hi ha el camí d’accés o els lavabos.

Impacte econòmic del pont Tibetà.
Impacte econòmic del pont Tibetà.

Amb les dades a la mà, Francesc Camp, creu que la inversió que es va fer en el Pont Tibetà (4,7 milions d’euros) s’amortitzaria en 8 anys, si es manté el nivell actual del marge d’explotació de la instal·lació, i en només 6 anys si també es té en compte l’increment de vendes als negocis de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending