La plaça de Rocacorba elimina el risc d’inundacions i dinamitza l’anomenat ‘Bronx’ de Sant Julià

L’espai d’uns 700 metres quadrats s’ha inaugurat aquest divendres a la tarda amb un cost d’1,2 milions d’euros i el cònsol major, Josep Majoral, destaca que el retard de les obres no ha comportat un increment del preu

Josep Majoral i Víctor Filloy inaugurant la plaça de Rocacorba
Josep Majoral i Víctor Filloy inaugurant la plaça de Rocacorba Albert Sanjuan

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, acompanyat del ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, i del cap de Govern, Xavier Espot, han inaugurat aquest divendres a la tarda la plaça de Rocacorba, que ha tingut un cost d’1,2 milions d’euros i permet posar fi al risc d’inundacions de la zona. Els treballs havien de finalitzar el passat agost, però la guerra d'Ucraïna ha provocat que s'hagin acabat nou mesos després, sense que això hagi comportat cap sobrecost.

Satisfacció entre l’equip comunal després d’inaugurar la plaça de Rocaborba situada a la part alta de Sant Julià de Lòria. El cònsol major, Josep Majoral, ha destacat que “es tracta d’una de les inversions més grans d’aquest consolat que soluciona tres problemàtiques greus de la parròquia”. Una d’aquestes és el risc d’inundacions que hi havia en aquesta zona i en aquest punt Govern ha assumit 400.000 euros dels 1,2 milions que han costat els treballs. El mandatari ha recordat els aiguats del 1982 “com aquesta avinguda anava plena d’aigua i un veí m’ha donat les gràcies per treure aquest risc”. A la vegada, ha recordat que tenint l'edifici administratiu a l'avinguda Rocafort amb aquest risc era inconcebible continuar així.

El segon problema que soluciona és que es dinamitza la part alta del poble coneguda com ‘el Bronx’ de Sant Julià i el cònsol major ha exposat que “la gent que hi viu es mereix un espai públic com aquest”. La tercera problemàtica que queda solucionada és la de l’accessibilitat perquè l’espai compta amb un ascensor per tal que les persones amb problemes de mobilitat puguin accedir-hi.

La plaça ocupa un espai d’uns 700 metres quadrats i, segons Majoral s’ha pogut mantenir el pressupost inicial, malgrat “l’increment del cost dels materials degut de la guerra a Ucraïna”. El que s’ha retardat és la inauguració, tenint en compte que estava prevista pel passat mes d’agost.

Comentaris (10)

Trending