La Plaça del Poble (torna a) balla(r) a ritme de rumba

Amb fidelitat a Los Manolos, Andorra la Vella dóna una resposta molt positiva a la Festa del Poble, amb notable èxit de públic i força respecte a les mesures de seguretat

https://youtu.be/lrD1anNYDgY

Feia goig la Plaça del Poble. La gent té ganes de gresca. Ho admetia la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, la primera de moure l’esquelet. La cònsol és molt cònsol, ja se sap. Però quan s’ha de fer festa, també és la primera. Sense manies. Amb fidelitat d’alguns anys a Los Manolos, alguns centenars de persones -cap de Govern, Xavier Espot, inclòs- han celebrat la Festa del Poble a ritme de rumba. La del grup que va fer la seva eclosió més reeixida durant les Olimpíades de Barcelona, al ja llunyà 1992, i que ha anat fent no sense alguna dissolució pel mig.

Seguit l’‘All my loving’, l’‘Strangers in the night’ o ‘El ventilador’, només per seguir tres dels temes més clàssics d’un repertori que també ho és, la Plaça del Poble estava plena. No a vessar. Però Déu n’hi do. O reconeixia Marsol, deia, sorpresa per tanta gent. “No n’esperava tanta, i tothom o gairebé amb mascareta”, hi afegia la cònsol. De fet, la ciutadania està força conscienciada. I el que no ho està, li ho recordava algun vigilant de seguretat, que no s’estaven, a peu de glorieta, d’advertir de la necessitat de cobrir-se el rostre, que encara hi ha pandèmia.

La ballaruga, sense enganxar, potser ha costat més d’arrencar. Deu ser la timidesa mostrada per Espot. No tanta la que insinuaven les ministres Ester Vilarrubla o Sílvia Riva. Déu n’hi do la de representants institucionals que hi havia a la plaça. La corporació de la capital pràcticament en pes. Consellers generals de la parròquia (com Roger Padreny o Sílvia Ferrer) tampoc no hi han faltar. “La gent vol ‘disfrutar’, que també, ho necessitava”, afirmava Marsol amb ‘El ventilador’ de fons. La cònsol recordava que l’any passat Andorra la Vella ho va anul·lar tot. Però que ara toca gaudir. “Amb prudència”. Però amb alegria. Com la de Los Manolos. I ja en són uns quants anys.

Comentaris

Trending