Piscines plenes d’aigua per comprovar que la passarel·la aguanta

S’ultimen els treballs per tal que la plataforma que enllaça la Plaça del Poble i el carrer de la Vall pugui començar a ser transitable

Algunes de les piscines ubicades damunt la plataforma.
Algunes de les piscines ubicades damunt la plataforma. Gabriel Pérez

Piscines plenes d’aigua. Això és el que fan servir els tècnics, durant tot aquesta jornada de divendres, per comprovar que la passarel·la que enllaça la Plaça del Poble i el carrer de la Vall, al centre històric d’Andorra la Vella, aguanta el que ha d’aguantar. És la denominada prova de càrrega, que s’ha començat a realitzar de bon matí i que mantindrà el carrer Doctor Vilanova tancat al trànsit fins ben entrada la tarda.

Un grup d’operaris i tècnics de diversa especialització -enginyers, topògrafs- estan realitzant les feines corresponents. S’han situat un bon nombre de piscines al llarg de la plataforma, d’una trentena de metres de longitud i quatre i mig d’amplada. Les piscines en qüestió s’han anat omplint d’aigua de manera gradual. Fins a 30.000 quilos s’hi han de col·locar. 30 tones. Això sí, en el seu equivalent amb aigua.

El vial ja està totalment construït i la connexió entre els dos punts que enllaça totalment feta. S’està, per tant, ultimant els treballs per tal que la plataforma, que ha d’agafar el nom de la desapareguda política i excònsol d’Andorra la Vella Rosa Ferrer, pugui ser transitable. Ho hauria de ser abans de Nadal.

Comentaris (2)

Trending