La piscina d’Escaldes incorpora un elevador per facilitar l’accés a usuaris amb mobilitat reduïda

L’aparell serà més còmode que la cadira que es tenia fins ara i ha suposat una inversió propera als 9.000 euros

Vídeo Elevador elèctric

El comú d'Escaldes-Engordany ha comprat un elevador mòbil per facilitar l’accés a la piscina de persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials. La màquina s’ha posat en marca aquest dijous i suposa una millora, ja que la cadira que hi havia fins ara envaïa part d’un dels carrils. El cost ha estat proper als 9.000 euros.

Segons s’ha informat des de la corporació, el nou elevador no necessita cap fixació, ja que disposa de cinc punts d’anclatge i una capacitat de càrrega de 140 quilograms. Els socorristes de la piscina comunal, donaran suport als usuaris que necessitin aquest servei per entrar sortir de l'aigua. Un cop dins, caldrà que la persona i disposi d'una ajuda (familiar, amic o professional) o que disposi de l'autonomia suficient per garantir la seva seguretat.

Fins ara la instal·lació comptava amb una cadira hidràulica fixa que complia aquestes funcions però aquesta ocupava l’espai del carril i, per tant, podia afectar a l’ús de la piscina. Segons ha explicat la corporació, “l’objectiu és eliminar les barreres arquitectòniques als equipaments i dependències comunals, per a facilitar la vida als usuaris”. La màquina ha suposat una inversió de 8.863,32 euros.

Comentaris (1)

Trending