Les persones amb més del 30% de discapacitat podran no pagar certs tributs a Escaldes

El comú ha aprovat també que els casaments que es facin en cap de setmana tindran un cost de 50 euros, després que s’arribés a un acord a la reunió de cònsols per tenir certa unanimitat

Uns instants previs a la sessió de consell de comú d'Escaldes.
Uns instants previs a la sessió de consell de comú d'Escaldes. Pilar Candel

Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dijous una sessió de consell de comú que ha estat força administrativa. Entre els punts del dia s’ha trobat l’aprovació de l’Ordinació tributària per l’any 2022, que entre els principals canvis ha inclòs l’exoneració en alguns aspectes de les persones amb més del 30% de discapacitat. A més, en l’apartat de preus públics, s’ha acordat cobrar 50 euros per cada casament que es celebri en cap de setmana, després d’arribar a un consens en l’anterior reunió de cònsols.

El comú no ha fet grans canvis, ni pel que fa als preus públics, ni pels tributs. El cònsol menor i conseller de Finances, Joaquim Dolsa, ha explicat que “no tenim cap necessitat i la idea és no apujar preus, mantenir-nos igual”, això sí, pendents de l’entrada en vigor de la Llei de finances comunals, “que segur que ens fa canviar alguna cosa”. Entre les escasses novetats que s’han presentat ha estat l’exoneració de pagar certs tributs a les persones que tinguin més d’un 30% de discapacitat. Dolsa ha explicat que aquests veïns ho poden sol·licitar, i no hauran de pagar ni el foc i lloc, ni higiene, ni enllumenat.

D’altra banda, dintre dels preus públics, s’ha afegit un petit canvi, entre d’altres també menors. Fins ara, el comú d’Escaldes no cobrava res per cap casament que es fes a les dependències. Però, després d’arribar a un consens a la darrera reunió de cònsols, s’ha decidit que s’haurà de fer un pagament de 50 euros per aquelles noces que es celebrin en cap de setmana. “Ho hem deixat per les ocasions en què el comú no està obert i hem de fer venir a un treballador públic”, ha explicat Dolsa. D’altra banda, la cònsol major, Rosa Gili, ha volgut remarcar que “no teníem cap necessitat, però pensem que estem en la part baixa de la graella pel que fa a la quantitat”.

A la sessió de comú també s’ha aprovat la delimitació amb una parcel·la ubicada al camí d’Ensuracanes, i que ha seguit el procediment habitual per poder arribar fins al consens final. D’altra banda, s’han portat endavant diversos suplements de crèdits. En primer lloc, s’hi destinaran 28.637 euros per una rasa que va des de casa comuna fins a Caldea per poder instal·lar la fibra òptica. En segon lloc, i per continuar amb l’embelliment del passeig del riu, s’ha aprovat 2.933 euros per a la fabricació i subministrament de jardineres metàl·liques o de material reciclable.

Etiquetes

Comentaris

Trending