Part dels agents de circulació de Canillo busquen vies de sortida per la mala maror al servei

Dels set funcionaris ‘rasos’ que hi ha al cos, dos ja haurien activat processos de mobilitat horitzontal cap al comú d’Ordino, un altre s’estaria plantejant mirar de marxar a Govern i un quart estaria de baixa

El despatx que ocupa el servei de circulació de Canillo, a tocar la plaça Carlemany.
El despatx que ocupa el servei de circulació de Canillo, a tocar la plaça Carlemany. ARXIU

La mala maror al servei de circulació de Canillo fa temps que dura. Quan no és per ‘mogudes’ que al seu dia van acabar amb la detenció del llavors cap de servei per apropiar-se de diners procedents de multes, és per tensions entre comandaments i agents. I per les suposades intromissions polítiques que hi ha. I tot embolcallat en un èpoques de moltíssima feina -l’hivern per exemple- per a un departament que té gairebé tants caps (quatre) com barrets (set).

Dels set agents ‘rasos’ que actualment hi ha al servei, segons les fonts consultades, n’hi ha dos que tindrien decidit i fins i tot ja haurien activat el seu eventual pas cap al comú d’Ordino a través de la mobilitat horitzontal. Un tercer s’estaria plantejant passar a Govern a través del mateix mecanisme laboral esmentat i un quart està de baixa. I segons les fonts consultades, aquesta baixa aniria directament vinculada amb les tibantors, amb el neguit i el malestar que es viu al servei.

La relació entre els dos principals comandaments actuals i bona part dels funcionaris ‘rasos’ fa temps que és complicada. Alguns dels agents consideren que hi ha molts comportaments dels principals responsables executius del servei que s’acosten a l’assetjament laboral. Que s’acosten o que directament ho són. A més a més, tot l’afer de les zones blaves ha acabat de fer encrespar els ànims perquè han crescut els enfrontaments entre ciutadans i agents.

En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que ja fa molt temps que hi ha directrius polítiques en relació a la tolerància o persecució d’eventuals infraccions que es feien difícils de gestionar. Però que ara, la posada en marxa de zones blaves de forma més global i la voluntat de fer un control més exhaustiu dels eventuals incompliments està complicant molt més qualsevol cosa. I el desgast que això suposa, indiquen les fonts, és més que evident.

Comentaris (16)

Trending