El Palau de Gel deixa clar que el brot de Covid no s’ha iniciat a les seves instal·lacions

Els responsables de l’equipament comunal deixen clar que estan seguint totes es mesures sanitàries dictades i recorden que els esportistes que hi fan activitats també fan vida fora del recinte

Comentaris

Una imatge de l'exterior del Palau de Gel.
Una imatge de l'exterior del Palau de Gel. ARXIU

“El Palau de Gel pot afirmar que aquest brot no s’ha iniciat a les nostres instal·lacions.” De manera oficial, i a través d’un comunicat, els responsables de l’equipament públic canillenc han deixat clar que el focus de Covid que afecta substancialment la parròquia de Canillo té un inici o, almenys, una propagació distinta al recinte esportiu, donant força així al fet que van ser els contactes haguts durant la festa major els que van donar cames al virus.

En el comunicat es recorda que “els esportistes participants a les estades, com és legítim, realitzen altres activitats fora del Palau i estan en contacte amb altres persones que no participen als estatges”. En cap cas es confirma tampoc que siguin vint els patinadors aïllats. De fet, diverses fonts han assegurat que no pot ser de cap manera aquesta xifra, entre altres coses perquè hi va haver una estada que va acabar dissabte passat i molts dels participants ja han abandonat no només Canillo sinó el país i, d’altra banda, perquè l’estada que actualment s’està duent a terme en cap cas ha cancel·lat la seva activitat tot i que l’organització ha confinat per prevenció alguns dels estatgers.   

El Palau de Gel també deixa clar que “els participants a les estades, per garantir el compliment de les mesures de distanciament dins la pista de gel, s’han dividit en varis grups i horaris d’entrenament i que fora de la pista se’ls obliga, com a la resta de clients, a portar la mascareta i a rentar-se les mans regularment”.

Un acte institucional oficial de la recentment celebrada festa major de Canillo.

Relacionat

Els ‘actes paral·lels’ a la festa major propaguen el coronavirus a Canillo

I a partir d’aquí, en la comunicació emesa pel patronat del recinte esportiu canillenc, que és presidit pel cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, es recorda que “el Palau de Gel va adoptar des de la seva reobertura al públic totes les mesures necessàries per poder garantir la seguretat dels seus usuaris i empleats: mascareta obligatòria, punts amb gel hidroalcohòlic, circuits per evitar encreuaments, neteja i desinfecció cíclica de punts sensibles i intensificació de la neteja i desinfecció diària del centre assegurant  el compliment rigorós de totes les recomanacions del Govern d’Andorra en la matèria. Fins i tot les restriccions d’aforament que s’han marcat son més exigents que les recomanades per Govern, pel que fa a la piscina un nadador màxim per carrer, al gimnàs un 10% de l’aforament màxim i a la pista de gel un 25%”.

Finalment es remarca que “el Palau de Gel  de Canillo roman un lloc segur per als seus usuaris i continuarà treballant per garantir els més alts nivells de seguretat i prevenció contra la Covid 19 alhora que desitja una ràpida recuperació a totes les persones afectades pel virus”.

Comentaris (6)

Trending