Els organitzadors del Canillo Escènic Arts abaixen el teló amb “un èxit de públic”

Els responsables del festival destaquen que en molts dels espectacles han superat les expectatives d’espectadors i valoren el fet d’haver pogut donar cabuda a propostes andorranes

Espectadors en el darrer dels espectacles, que ha va tenir lloc dimarts al vespre.
Espectadors en el darrer dels espectacles, que ha va tenir lloc dimarts al vespre. COMÚ DE CANILLO

La segona edició del Canillo Escènic Arts ha tancat, segons els seus organitzadors, “amb un èxit de públic”. El festival ha abaixat el teló aquest dimarts amb les dues actuacions de Chiringuito Paradise i ho fa deixant bones sensacions als seus impulsors. Es considera que s’ha fet “un salt” amb relació a la cita del 2022 i es confia que es pugui continuar celebrant de cara a l’any vinent.

“Estem realment contents”, ha assegurat a Altaveu un dels responsables de l’organització, el músic Oriol Vilella, que entenc que “hem fet un salt considerable” des de l’any passat. Això ha estat possible, assegura, “gràcies a l’esforç pressupostari fet pel comú i a l’aportació d’Andorra Turisme”. Entre totes dues entitats, la partida de l’Andorra Escènic Arts ascendia a 190.000 euros.

“L’any passat es va veure que era un bon projecte i enguany s’hi ha apostat fort i això ens ha permès fer un festival molt semblant al que volíem. I encara tenim opció de fer més coses i espectables més potents”, ha apuntat Vilella. I els espectadors han respost. Tot i no tenir encara xifres exactes, es considera que “hi ha hagut sense cap mena de dubte un èxit de públic”.

Oriol Vilella i Francesc Camp a la presentació de la segona edició del Canillo Escènic Arts

Relacionat

La segona edició del Canillo Escènic Arts gairebé dobla el pressupost

Com a exemple es posa en relleu el bon funcionament de l’espectacle ‘Eufòria’, amb dos passis el passat dissabte. El primer ja havia tingut una notable afluència. El segon, a les deu de la nit “va congregar més de mil persones i això és una fita bestial”, segons Vilella. A això s’ha de sumar el fet que “molts dies hem vist com la previsió de cadires que havíem fet es quedava curta”.

En aquest sentit, els organitzadors, que han volgut agrair la implicació i el suport del personal del comú al llarg d’aquests dies, han valorat positivament el bon funcionament d’una sèrie d’atractius com ara la lluna al riu o la il·luminació del Montaup. “La gent ha pujat per veure’ls i després, s’ha quedat per seguir les obres de dansa, poesia o teatre”, ha comentat.

Des de l’organització es valora també positivament el bon funcionament dels nous escenaris que s’han incorporat aquests dies, com ara l’auditori del Palau de Gel o el de l’edifici Pere Caus. Aquest darrer, per exemple, va esgotar l’aforament de l’espectacle ‘Tripula’. A banda, també s’ha volgut destacar que “estem aconseguint que les companyies del país puguin mostrar també els seus espectacles; és una cosa que tant jo com el Toni Colom tenim en ment: donar cabuda a propostes andorranes”.

Amb aquestes sensacions, els organitzadors tenen clar que l’Escènic Arts hauria de tenir continuïtat. “Nosaltres ja estem pensant en la propera edició”, ha apuntat Vilella. Ara bé, admet que “hi ha factors que no controlem”, com ara el fet que l’equip de govern del comú canviarà després de les eleccions al desembre. En tot cas, no ha amagat que “el normal seria continuar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending