La segona edició del Canillo Escènic Arts gairebé dobla el pressupost

El comú hi destina 170.000 euros i Andorra Turisme 20.000 amb l’objectiu de reforçar l’oferta turística nocturna amb una oferta diferenciada de la resta de parròquies, ja que s’aposta per les arts escèniques i no per la música

Oriol Vilella i Francesc Camp a la presentació de la segona edició del Canillo Escènic Arts
Oriol Vilella i Francesc Camp a la presentació de la segona edició del Canillo Escènic Arts

Una reproducció de la lluna de 7 metres de diàmetre flotarà sobre el riu Valira d’Orient a Canillo coincidint amb la segona edició del Canillo Escènic Arts que tindrà lloc de l’1 al 8 d’agost. Es tracta de la instal·lació Allunatges que fusiona imatges, llum i una composició sonora feta ad hoc, que ja ha viatjat per 30 països i 300 ciutats, i que serà un dels principals atractius de l’esdeveniment. Es podrà veure durant 4 dies, del 2 al 5 d’agost, des del punt d’observació que s’ha habilitat al pont de Santa Creu on a la nit també s’explicaran contes a la llum de la lluna amb Jaume Casero.

Aquesta és només una de les divuit activitats i instal·lacions previstes per aquesta segona edició del festival dedicat a les arts escèniques que des de l’any passat ha agafat com a seu Canillo. El cònsol major, Francesc Camp, ha assenyalat que aquesta oferta “va néixer per reforçar l’oferta nocturna de la parròquia que ja té molts altres atractius diürns com són el Pont Tibetà, la Vall d’Incles i tota l’activitat de muntanya. Per diferenciar-nos d’altres parròquies que destinen gran part dels seus recursos a l’oferta musical, aquí s’ha volgut apostar per les arts escèniques amb l’objectiu a llarg termini de convertir-se en un referent en l’àmbit internacional”. El comú i els organitzadors són conscients, però que el camí és llarg i de moment s’ha començat ampliant l’oferta i les localitzacions i també el pressupost que passa dels 100.000 euros als 190.000. El comú hi aporta 170.000 euros i Andorra Turisme aquest cop també ho patrocina amb 20.000 euros tot i que no hi ha cap compromís per mantenir aquesta aportació en futures edicions. 

Els organitzadors del Canillo Escènic Arts són Toni Colom i Oriol Vilella, els mateixos que des de fa una dècada omplen la capital de música amb el Jambo Street Músic, que pretenen replicar aquest model però aquest cop per difondre i promoure el desenvolupament de la indústria de les arts escèniques al país combinant la programació de companyies de casa amb altres de renom de fora. En total prendran part en l’esdeveniment  setze companyies; sis de les quals andorranes, quatre espanyoles, tres franceses, dues belgues i una del Regne Unit.

Colom ha explicat que fa un any que treballen en les propostes que porten aquest any, moltes de les quals, “difícilment arribarien a Andorra sense un esdeveniment com aquest”. Pel que fa a la freqüentació l’organització vol fer una estimació de la gent que hi passarà, però Colom avisa que “és molt complicat, ja que són espais oberts i gratuïts” i per això no s’han marcat un objectiu a assolir. Per a ells un indicador és la satisfacció dels assistents i que la parròquia i els seus negocis treballin molts durant aquests dies. De cara a pròximes edicions, i si tot va bé, també es plantegen ampliar el nombre de dies durant el qual es programin actuacions i arribar a tots els racons de la parròquia. Per aquesta edició, ja s’ha aconseguit una part ja que hi ha deu localitzacions, una d’elles a Soldeu.

PROGRAMACIÓ

L’esdeveniment començarà dimarts 1 de març amb la programació de Kalu, un espectacle de la companyia Líquid Dansa a l’Auditori del Palau de Gel, que també es podrà veure el dijous 3 d’agost. El primer dia també s’ha programat Circ i humor amb Ohlimpiades a la plaça prop de la plataforma de Soldeu i la inauguració de la instal·lació d’estructures lumíniques a la plaça Carlemany.

Durant la segona jornada s’ha previst l’espectacle de carrer Room Service i el de dansa de la companyia andorrana La jove revolució a la plaça Prat del Riu, que es tornarà a fer diumenge dia 7.  El tercer dia irromp la poesia de Nacho Mayo i el campió del món de baldufa en estil lliure amb l’espectacle Poi

El dia 4 es repeteix Poi, hi haurà més espectacles de carrer i s’inflarà un globus aerostàtic dins l’edifici Perecaus per fer-hi dins l’obra de teatre Tripula, que també es podrà veure l’endemà. El dia 5 continua l’espectacularitat amb la dansa vertical Eufòria i també amb la companyia Líquid Dansa amb On/Off. Ja diumenge s’han previst dues representacions de titelles. Dilluns torna la poesia amb Arnau Orobitg i el teatre amb Troianes. Finalment, el darrer dia de festival s’ha programat, amb dos passis, l’espectacle de carrer Chiringuito paradise.

A banda d’aquesta programació, des del dia 2 fins al 5 d’agost es podrà veure la lluna sobre el riu i les escenes lumíniques sobre el riu Montaup els vuit dies de nou a dotze de la nit.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending