Ordino instaurarà la zona verda a diversos carrers que ara no són de pagament

El comú ampliarà l’estacionament controlat al poble, a Sornàs i a la Cortinada a partir del desembre

Una vista del poble d'Ordino.
Una vista del poble d'Ordino. ARXIU

A partir del desembre, Ordino comptarà amb diverses zones verdes noves. D’aquesta manera, llocs d’aparcament que, fins ara (i fins a final d’any) eren gratuïtes, passaran a ser de pagament. Aquesta mesura no s’aplicarà únicament al poble principal, sinó també a Sornàs i a la Cortinada, amb un total de 15 carrers que es pintaran i on s’instal·laran els parquímetres.

L’objectiu que ha explicat el comú és “oferir una major rotació dels vehicles estacionats”. Sota aquesta premissa, ampliaran les zones d’aparcament controlat amb línia verda, que permet estar més estona i que resulta una mica més econòmica que la blava. La implementació està prevista per a finals de desembre, mentre que s’instal·len els elements necessaris i es pinten les ratlles que faran que llocs per tenir els vehicles de forma gratuïta deixin així de ser-ho.

Actualment, el comú compta amb diversos abonaments per a la zona verda, així com per als aparcaments en barrera, que van des de trimestral fins a anual i des dels 15 euros fins als 125 euros. Però, ambdues tipologies estaven separades i no servien per combinar-se entre sí. Amb aquesta nova implementació, “la voluntat és oferir un abonament conjunt”. Per tant, els propietaris que l’adquireixin podran estacionar tant a les zones verdes del carrer, com als aparcaments en barrera. De moment, encara no s’ha definit el preu i les característiques que pot tenir.

Al desembre, amb aquesta aplicació de la zona verda, el comú també té la intenció d’oferir una plataforma en línia, de manera que es podrà gestionar el pagament de l’aparcament des del telèfon mòbil. A més, asseguren que els parquímetres que s’instal·laran seran “d’última generació”, perquè puguin oferir informació de la parròquia, “entre altres prestacions”.

Els carrers i aparcaments que, a finals de desembre, passaran a ser de pagament amb la zona verda seran a Ordino: de la Costa del Pui; de la Covanella; del Peu del Puiet; Callissa del Barrer i del Padràs, als Boscos; el coll d’Ordino, fins a la pizzeria d’una banda i a Terratorta; la Clota Verda, la part alta i la baixa, i el carrer Clota Verda. A Sornàs s’aplicarà el pagament a l’aparcament i al carrer de la Turera, i a la Cortinada a les avingudes de la Cortinada i de Sant Martí; el Vilar i les Massanelles.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending