Ordino engega un pla de sosteniblitat en consonància amb la Reserva de la Biosfera

L'objectiu del comú amb el projecte es preservar el territori i vetllar pel creixement urbanístic de la parròquia

Comentaris

Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy durant  la roda de premsa d'aquest dilluns.
Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy durant la roda de premsa d'aquest dilluns. COMÚ D'ORDINO

El comú d’Ordino ha iniciat un Pla de Sostenibilitat per a la parròquia Reserva de la Biosfera per alinear-se amb l’Agenda 2030. Així és com ha concretat el seu compromís amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides que inclouen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest full de ruta es basarà en dos eixos principals, el projecte de la Reserva de la Biosfera i en un creixement urbanístic sostenible. L’objectiu final és fer de la sostenibilitat una gestió política i territorial a mitjà i llarg termini.

El comú d’Ordino va iniciar l’any 2019 el procés de candidatura per al reconeixement de la parròquia com la primera reserva de la biosfera a escala nacional i la segona a escala dels Pirineus. L’octubre del 2020 la Vall d’Ordino va ser designada oficialment per la Unesco com reserva de la biosfera. Aquesta fita representa una gran responsabilitat per al comú, i reforça el seu compromís d’encaminar la seva gestió cap a la sostenibilitat. En paraules del cònsol major, Josep Àngel Mortés, “la nostra màxima responsabilitat és gestionar de forma sostenible el nostre territori per vetllar i garantir una herència territorial de qualitat per a les pròximes generacions d’Andorra”.

Amb aquest objectiu, el comú ha decidit endegar un pla transversal per preservar el territori i fer-ne una gestió orientada a la sostenibilitat a llarg termini. El pla contempla dues grans línies de treball, vetllar per la cura i manteniment del territori com a reserva de la Biosfera i també, es treballarà l’objectiu i aspiració d’assolir un creixement urbanístic sostenible com a parròquia. En aquest sentit, una de les primeres accions que s’estan duent a terme és un estudi del creixement urbanístic a la parròquia que permeti analitzar el sostre urbanístic en aquest moment expansiu de la construcció, sense malmetre l’equilibri amb l’entorn.

Prèviament a la definició del Pla de Sostenibilitat per a la parròquia d’Ordino - Reserva de la biosfera, s’ha realitzat una diagnosi d’alineament amb els ODS. Un cop feta l’aproximació, s’ha decidit prioritzar quatre ODS: l’ODS 6, aigua neta i sanejament, l’ODS 12, producció i consum responsables, l’ODS 13, acció climàtica i l’ODS 15, vida d’ecosistemes terrestres com els ODS més rellevants per treballar la millora contínua en aquest compromís de la sostenibilitat en el marc de la Reserva de la Biosfera.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending