Ordino dona el tret de sortida al Carnaval

El sermó satíric ha obert el programa de les celebracions, que tindrà el seu moment àlgid el dilluns amb el tradicional judici dels Contrabandistes

Un moment de l'acte de penjada del Carnestoltes a Ordino.
Un moment de l'acte de penjada del Carnestoltes a Ordino.

Ordino ha donat el tret de sortida a les celebracions de la setmana de Carnaval a Ordino amb la tradicional penjada i el 'sermó' del Carnestoltes, que ha aplegat gent de totes les edats a la plaça Major. En l’al·locució no han faltat petites pinzellades d'actualitat i referències a la campanya de les eleccions generals, que els assistents han rebut amb riures i aplaudiments. “L'ambient de Carnaval ja es viu al poble i a la plaça i el pregó ha tingut les seves característiques pròpies d'un sermó satíric", ha relatat Albert Roig, president de l'Associació de Cultura Popular de la parròquia.

A l’acte hi ha participat, també, l'Esbart Valls del Nord. Els seus dansaires han estat els encarregats de portar el Carnestoltes fins a la plaça per penjar-lo. També hi ha col·laborat el Punt d'Informació Juvenil i els Grallers i tabalers dels Castellers d'Andorra. La primera jornada de la setmana de festa ha acabat amb una xocolatada per a tots els assistents.

“Hem intentat fer activitats des dels més petits fins als més grans, per a tots els públics”, ha assegurat la cònsol menor, Eva Choy. No obstant això, els amants del Carnestoltes hauran d'esperar fins al dilluns 20 de febrer per gaudir del plat fort de les festes: la representació teatral dels Contrabandistes a les 12 del migdia.

“Aquest any hi participaran més d’una vintena d'actors de totes les edats, que portarà moltes novetats i en el seu guió és molt satíric i burlesc, ara que estem en precampanya electoral”, ha explicat Roig. L’acte precedirà el repartiment del Caldo de Carnaval, a la una de la tarda. Com a novetat, aquest mateix dia a les quatre de la tarda la canalla d’Ordino podrà participar en una gimcana de disfresses.

L’últim dia de celebració, el dimecres 22 de febrer, a les cinc de la tarda, s’ha organitzat per als infants a partir de cinc anys un taller gratuït, a La Capsa, Espais de Creació, titulat ‘Per Carnaval ens posem un casc’. Ja a les set tindrà lloc el moment més solemne de la festa: l’enterrament i la lectura del testament del Carnestoltes. I per primera vegada, es tancarà la festa de Carnaval amb una sardinada popular, a la plaça Major.

PENJADA TAMBÉ A ANDORRA LA VELLA

L’acte de penjada del rei Carnestoltes també ha tingut lloc a la capital. Enguany, ha estat una tasca que han portat endavant els infants del casal El Llamp. El centre d’Andorra la Vella s’ha omplert de la disbauxa habitual en aquesta festa. A Encamp, caldrà esperar fins demà al migdia perquè Sa Majestat sigui elevat al mig del poble.

El rei Carnestoltes penjat a la capital.
El rei Carnestoltes penjat a la capital.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending