Ordino cedeix un terreny a Govern per la instal·lació d’una central hidroelèctrica

La consellera de l’oposició, d’altra banda, ha instat al cònsol major a aplicar mesures per les faltes d’assistència a les comissions comunals

Un instant de la sessió de consell de comú d'Ordino.
Un instant de la sessió de consell de comú d'Ordino.

A la sessió de consell de comú d’Ordino s’ha aprovat per unanimitat la cessió d’un terreny a Govern per a l’execució del pla sectorial d’infraestructures energètiques. Concretament, s’emplaçarà una central hidroelèctrica. A més, la consellera de l’oposició, Sandra tudó, ha instat al cònsol major, avui absent, a què apliqui les “sancions” o les mesures als sous d’aquells consellers que no acudeixen a les comissions.

El terreny que s’ha cedit a Govern va des de Tristaina, fins a Rialp i el Serrat. La cònsol menor, Eva Choy, ha explicat que aquest era el primer pas per poder portar a terme el que s’ha establert al pla sectorial d’infraestructures. Pel que fa als terminis, ha apuntat que a partir de demà ja seran voluntat de Govern, però que “el plec de bases ja està pràcticament enllestit i s’entén que serà relativament ràpid”.

A la mateixa sessió, en la compareixença posterior, Tudó ha reobert un tema que es va tractar fa uns mesos, i són les absències de diversos consellers, “tant de la minoria com de la majoria” a les diverses comissions. Tal com ha explicat, quan es va tractar el tema encara no s’havia iniciat el curs, “però ara ja estem gairebé en novembre i es manté aquesta actitud”. Així, Tudó ha reclamat als cònsols que s’apliqui la mesura que ja va explicar Mortés de fer que els sous es vegin afectats per aquestes absències, “al final d’aquesta assistència és d’on se sustenta”. Per la seva banda, Choy ha indicat que s’està treballant per incloure-ho dintre de l’ordinació del pressupost i que “les remuneracions vagin en funció de la presència a les sessions”.

Un altre dels punts tractats és el del resultat pressupostari liquidat en els sis primers mesos, que presenta un superàvit de 223.802,75 euros. L’execució de la despesa és de gairebé 5,3 milions d’euros, un 20.93% més que en el mateix període de l’exercici anterior, i s’ha executat un 32,52% del total del pressupost modificat.

Etiquetes

Comentaris

Trending