Ordino aprova un pressupost per 2022 centrat en “la salut i les persones”

L’endeutament actual del comú és de 12,7 milions d’euros, havent-se reduït fins a un 50% en els últims dos mandats

La sessió de consell de comú d'Ordino d'aquest dimecres.
La sessió de consell de comú d'Ordino d'aquest dimecres. Pilar Candel

El consell de comú d’Ordino ha aprovat avui el pressupost per l’any 2022. Com ja va avançar l’Altaveu dies enrere, es preveu que els ingressos siguin d’11,29 milions d’euros. Actualment, l’endeutament amb el qual compta el comú és de 12,7 milions, que suposa una reducció del 50% els darrers dos mandats. La consellera de Finances i Pressupost, Maria del Mar Coma, ha assegurat que les finances per al 2022 se centren en “la salut i les persones”.

El pressupost aprovat a Ordino per al 2022, i que ja va avançar fa uns dies l’Altaveu, té 2,9 milions d’euros destinats a “inversions reals”, que conjuntament amb les transferències de capital sumen un total de 3,6 milions d’euros. Coma ha volgut destacar certs projectes que es portaran a terme l’any vinent, i que són dels que més inversió requeriran. Entre ells es troba l’adaptació a l’administració electrònica, “necessària en els temps actuals”.

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, ha votat en contra d’aquest pressupost. Entre les seves demandes, ha demanat que el comú justifiqui perquè actualment encara es compta amb 12 milions d’euros d’endeutament. En aquest sentit, Coma ha assegurat que “estem eixugant el deute que ell mateix va deixar quan va ser cònsol”. Fet que Dolsa ha reclamat, explicant que “no es pot justificar en unes xifres de fa 14 anys”.

Les dependències del comú d'Ordino.

Relacionat

Ordino preveu pel 2022 uns comptes de 14,69 milions confiant en la recuperació i amb 3,6 d’inversió

D’altra banda, el Centre Esportiu (CEO), també rebrà una bona quantia d’inversió per millorar-lo i continuar treballant en aquest espai. Coma ha assegurat que es tracta d’una aposta per “les persones que volen cuidar el seu cos i la seva salut”. Però, Dolsa també s’ha mostrat contrariat en aquest sentit, “es va dir que no tindria dèficit, i sí que en té”, i ha reclamat els comptes d’explotació dels últims anys. Enfront d’això, la consellera ha apuntat que no es pot comparar els ingressos que es van tenir en un any tan complicat com el 2020.

“És un pressupost gris”, ha afirmat Dolsa, que ha fet referència a la manca d’inversió en infraestructures i equipaments. “Ens hem d’adaptar als temps actuals, ara hi ha altres interessos, com el medi ambient o la salut, i invertim en les persones, en lloc d’en edificis”, ha respost Coma. Però, Dolsa ha insistit que el pressupost “no aporta cap projecte per promoure activitat econòmica a la parròquia”. En aquest sentit, a més, també ha aprofitat per referir-se a l’Ironman que s’ha celebrat a Ordino, afirmant que “no aporta tant com l’Ultratrail”. En aquest sentit, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha afirmat que “no es pot comparar les aportacions en plena pandèmia, ho podrem fer en un any normal. El que vam fer va ser suplir una prova que es deixava de fer per una altra”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending