Ordino aportarà 800.000 euros al fons Covid de Govern

El comú adapta el pressupost del 2020 a les conseqüències de la crisi sanitària i estima un dèficit d’1,4 milions que preveu poder assumir amb la tresoreria

Un instant de la sessió de comú celebrada a Ordino.
Un instant de la sessió de comú celebrada a Ordino. Comú d'Ordino

El comú d’Ordino destinarà 800.000 euros al fons impulsat pel Govern per fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus. Així s’ha aprovat en el ple de la corporació celebrat aquest dijous, que també ha validat els canvis en el pressupost provocats, justament per l’emergència sanitària. A banda, també s’ha donat el vistiplau a la rebaixa salarial pels consellers i cònsols, del 15%, tal com havia avançat Altaveu.

La sessió ha servit per modificar els comptes del 2020, amb l’abstenció d’Enric Dolsa, representant de X’Ordino. Entre els canvis incorporats hi figura una aportació de 800.000 euros al fons que Govern ha creat específicament per als comuns. El que no varia són les inversions previstes i la voluntat és apostar de forma decidida per la dinamització de la parròquia per reactivar l’economia.

Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament.

Relacionat

Retallada del 15% en els salaris de cònsols i consellers d’Ordino

A aquest objectiu es destinaran, de fet, els diners que la corporació s’estalviarà amb la retallada salarial del 15% acceptada pels vuit consellers -tant els de la majoria com els de la minoria- i pels cònsols. Així, es finançarà un pla d’acció a curt termini per a la dinamització turística i reactivació econòmica de la parròquia.

A més a més de l’aportació a Govern, la revisió del pressupost del comú d’Ordino preveu ajustar les previsions d’ingressos a la realitat recaptatòria de preus i taxes que es derivarà de la inactivitat temporal de diversos serveis, així com possibles bonificacions i caigudes censals dels diferents impostos comunals. Així, es rebaixa les expectatives en 617.000 euros, el que suposa un 5,19%.

Els diners de la retallada salarial del 15% als càrrecs electes es destinaran a un pla de dinamització turística i de reactivació de la parròquia

Això també inclou diferents bonificacions en figures impositives com el de radicació d’activitats comercials o la taxa de serveis.  Així, hi haurà una reducció sobre el 25% de la quota anual en funció de si el negoci ha pogut estar obert (50%), ha estat donant un servei de guàrdia (80%) o totalment tancat (100%). La bonificació afecta també la part proporcional a 2,5 mesos en el preu per a les terrasses.

La revisió pressupostària preveu incrementar el dèficit per a l’exercici en 1,4 milions d’euros. Per finançar aquesta nova situació, es confia en el romanent total de tresoreria existent, de 2,95 milions, i també hi ha l’opció d’autoritzar nou endeutament, per un màxim de 2,08 milions.

La consellera de Finances i Pressupost, Mar Coma, ha exposat també la liquidació dels comptes del 2019, amb uns ingressos de 10.97 milions i unes despeses d’11.31, fet que comporta un dèficit de 334.000 euros. Els comptes s’han aprovat amb el vot contrari de Dolsa.

Etiquetes

Comentaris

Trending