Retallada del 15% en els salaris de cònsols i consellers d’Ordino

El comú aprovarà aquest migdia la mesura, que adapta els criteris marcats a la llei que s’ha de validar al Consell General en la sessió de la tarda

Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament. Comú d'Ordino

Els cònsols d’Ordino i els consellers del comú es rebaixaran el sou un 15%. Aquesta és la decisió que es validarà en la sessió d’aquest dijous. La retallada afectarà tot el ple de la corporació amb el mateix percentatge seguint els mateixos criteris de la llei que s’ha d’aprovar al Consell General i que establirà una reducció de les remuneracions pels càrrecs electes i de confiança de les administracions, com a mesura d’estalvi davant la situació econòmica provocada per la crisi del coronavirus.

Ordino celebrarà aquest migdia una sessió de comú que, entre els punts de l’ordre del dia, inclourà l’aprovació de la rebaixa salarial que s’aplicaran tots els càrrecs electes. D’aquesta forma, se segueix els preceptes de la llei de mesures de racionalització econòmica i de recursos humans del sector públic i de reducció salarial dels càrrecs electes i de lliure designació de les entitats públiques, que a la tarda s’ha d’aprovar al Consell General. El text no pot obligar les corporacions parroquials, però aquestes tenen la intenció d’aplicar retallades similars.

Es el tercer comú que formalitza la mesura, mentre que Andorra la Vella també té previst aprovar-ho a la tarda, encara que no ha transcendit el percentatge

En el cas d’Ordino, l’acord que es tirarà endavant passat per aplicar un 15% de reducció per a tots els membres electes. És a dir, el mateix percentatge de retallada tant pels dos cònsols, com pels consellers, independentment de si són de la majoria o dels dos grups que tenen representació a la minoria.

Serà el tercer comú que formalitza al ple la mesura. El de Canillo ja ho va fer fa uns dies, aplicant un 15% als cònsols i un 10% als consellers. El de la Massana ho va aprovar aquest dimecres, tot i que sense fixar una xifra concreta. A la sessió, es va indicar que se seguiria el marcat a la llei. Andorra la Vella ho aprovarà també aquesta tarda, però no ha transcendit el percentatge que s’aplicarà.

La llei que s’aprovarà al Consell General fixa una reducció d’entre el 10 i el 20% per als càrrecs del Govern. El percentatge concret el podrà definir el mateix executiu, tot i que el cap, Xavier Espot, ja va avançar la voluntat d’aplicar, en el seu cas, un 20%. Pel que fa als càrrecs de confiança, el text estableix una reducció salarial per trams que s’aplicaria a partir dels 4.000 euros.

Comentaris

Trending