L'oposició critica l'augment de les despeses de personal en el pressupost 2022 del comú d'Escaldes

La majoria i la minoria discrepen sobre les inversions en urbanisme amb un especial esment al manteniment dels edificis comunals

Comentaris

Un moment de la darrera sessió de l'any del comú d'Escaldes-Engordany.
Un moment de la darrera sessió de l'any del comú d'Escaldes-Engordany. B.N.

El conseller de l'oposició Jordi Vilanova ha criticat l'augment de despeses de personal en el pressupost 2022 del comú d'Escaldes-Engordany. Aquesta partida puja fins als 11,4 milions d'euros, amb un augment del 30%. Vilanova no veu clar que hagin de ser incorporacions fixes i ha demanat per la contractació d'un tècnic al departament recursos humans per l'estudi dels llocs de treball i ha demanat si ja s'havia acabat. La consellera Magda Mata ha dit que l'estudi continua. El pressupost s'ha aprovat amb els vots en contra de l'oposició.

El cònsol menor Joaquim Dolsa ha comentat en el capítol de despeses de personal que "els polítics no són tècnics" mentre que Vilanova ha criticat el fet que les obres s'allarguen molt com la reforma del comú o la del Prat del Roure. "No sé si el ritme de les inversions les marca el departament d'Urbanisme", ha assenyalat. Dolsa ha manifestat que obres com les del comú s'han de fer de manera gradual. "No podem tancar tot l'edifici" i ha retret a l'oposició que el tema dels treballs al Prat del Roure es va iniciar durant el darrer mandat comunal. "No van fer res per reformar els edificis. Som la parròquia de l'aigua però ens entra aigua per tot arrer fins i tot pel sostre de la piscina. Cada com que plou ens entra aigua als edificis comunals",

Ha indicat que en el capítol de les inversions han apostat molt per a inversió pública i privada. L'objectiu principal és reduir l'endeutament tot i haver invertit des del comú uns 20 milions d'euros. Ha definit el pressupost com "equilibrat, prudent i reaalista que tindrà continuïtat en el del 2023". Segons Dolsa, "posa les persones i les empreses al centre". Ha dit que les inversions són molt importants i amb un valt valor afegit, i que en el futur serà el comú més sanejat d'Andorra. Ha avançat que aquest mateix dijous s'ha signat el conveni amb diversos propietaris per a la construcció de l'aparcament de l'Escaler.

Una imatge de com quedaria el projecte 'L'aigua i la forma'.

Relacionat

Escaldes aprovarà un pressupost de 33,5 milions amb l’impuls de projectes claus per a la majoria

Durant la sessiò s'han aprovat la liquidació pressupostària del tercer trimestre i la revisió del marc pressupostari amb un resultat positiu de 3,6 milions d'euros i un endeutament a 30 de setembre de 9 milions. Dolsa ha ha explicat que a nivell d'ingressos ha estat millor del que s'esperaven tot i que l'impost de la construcció no ha cobert les expectatives. Ha reconegut que aquest mandat serà recordat com "el de la Covid".

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending