Les obres de la desviació de la carretera de Nagol entren en la fase final

Els vehicles en sentit Sant Julià de Lòria ja no passaran pel tram estret de la capella de Sant Bartomeu

Comentaris

Les obres de la desviació de la CS-120.
Les obres de la desviació de la CS-120. Altaveu

La desviació de la carretera de Nagol serà una realitat ben aviat, segons ha avançat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Ha recordat que es tracta d’un projecte que ja duia a terme l'anterior comú però que van modificar “d’un vial de vianants a un vial rodat per tal de facilitar el trànsit en una zona de risc i facilitar la circulació a l'entorn de la plaça Laurèdia”.

 

L'objectiu de la desviació és evitar el tram inicial de la carretera de Nagol al seu pas per la capella de Sant Bartomeu. És un pas estret i impossible d'ampliar entre l'església i els edificis. L'augment de transit degut al creixement de la població al Trillà, a Nagol i a Certés ha fet que un projecte de fa anys es convertís en realitat. El nou vial passa per una part de l'aparcament comunal del Camp Gran de Casa Molines.

El darrer pas burocràtic va quedar solucionat el mes d'abril amb l’alteració jurídica d’un bé immoble patrimonial en un bé públic. L’objectiu és la projecció a destinar l’esmentada finca, com a vial comunal i la seva zona de protecció ( per a garantir l’accés i el pas de vianants, d’acord amb les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació i Urbanisme de Sant Julià de Lòria. Amb el canvi juridic, el pas de vianants pot ser un vial de circulació de vehicles.

Comentaris

Trending