Les obres per construir les fonts lluminoses sobre la Valira ja actuen sobre el llit del riu

Els treballs es van iniciar a final de juny i està previst que tinguin una durada de nou mesos, remodelant tot el passeig del Riu des de la Rotonda i fins al pont de París

Ja es fan treballs a la llera del riu.
Ja es fan treballs a la llera del riu. Toni Solanelles

Les obres per construir les fonts lluminoses sobre la Valira que serveixen també per remodelar tot el passeig des de la plaça de la Rotonda i fins al pont de París, a Andorra la Vella, ja tenen afectació directa sobre el curs del riu. El cabal d’aigua d’ha aïllat pràcticament tot cap a un lateral per poder anar treballant en altres trams del llit fluvial ja canalitzat.

Obrers de l’empresa adjudicatària dels treballs, que es van iniciar a final de juny, ja han muntat una mena de mur separador gràcies a grans blocs de formigó. De fet, de nit s’ha hagut de tallar momentàniament els darrers dies els carrers propers per poder facilitar la ubicació dels materials i la maquinària a l’interior del curs fluvial.

Els treballs està previst que durin uns nou mesos i el cost, pendent de l’evolució dels preus dels materials de construcció, hauria d’estar al tomb dels 4 milions d’euros després que es fes un esforç de revisió del projecte per reduir la partida inicial, que ascendia fins pràcticament 4,5 milions.

Les fonts, que podran representar centenars de coreografies incorporant llum i so, seran pràcticament úniques almenys a Europa, en ser, que se sàpiga, l’únic projecte d’aquestes característiques que es fa en un tram de riu viu, encara que sigui canalitzat com és el cas. De fet, aquesta canalització facilita molt els treballs que s’han de fer, segons que van explicar al seu dia els tècnics responsables del projecte.

Comentaris (10)

Trending