Nova web per a celebrar el primer aniversari de la Reserva de la Biosfera

La pàgina actualitza els continguts anteriors, i incorpora les accions que es concretin incloses al full de ruta

Un instant d'un curs d'Educació Ambiental.
Un instant d'un curs d'Educació Ambiental.

La Reserva de la Biosfera acaba d’estrenar una nova web, coincidint amb el primer aniversari del nomenament de la Unesco i una setmana abans que se celebri mundialment el Dia Internacional de les Reserves de la Biosfera, el pròxim tres de novembre. Com a novetat, la pàgina actualitza els continguts anteriors, enfocats en el procés de candidatura. Incorporarà totes les accions que es concretin incloses al full de ruta i servirà per donar continuïtat a la participació de la ciutadania.

Aquesta efemèride ha servit per revisar algunes d’aquestes accions que ja s’han portat a terme en diferents àmbits. La primera, un concurs d’idees d’un rètol per compartir amb tothom el nomenament amb una porta d’entrada i benvinguda a la vall com a Reserva de la Biosfera. Pel que fa a l’educació i la divulgació científica, destaca que es reforcen els tallers d’educació ambiental dirigits als escolars amb el programa interactiu de la Casa de la Muntanya. Les sinergies amb entitats com el CENMA i l’interès que desperta el Parc natural de la vall de Sorteny es mantenen actius gràcies a projectes com el Floralab de POCTEFA.

La declaració d’Ordino ha obert camí a la xarxa natural del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, que està en procés de presentar-se de manera conjunta a la Unesco una candidatura com a Reserva de la Biosfera transfronterera. L’intercanvi i la col·laboració amb els parcs s’ha intensificat amb la presència en fires a les poblacions de Foix o Alins, entre d’altres.

Al llarg d’aquest any, Ordino ha tirat endavant també l’organització d’una Fira de bestiar que va atreure 5.000 visitants. Per últim, volen destacar l’aposta del comú per la mobilitat sostenible amb la gratuïtat del bus parroquial per als usuaris de la línia nacional amb abonament mensual.

Etiquetes

Comentaris

Trending