Nou mesos per enllestir la segona fase de la reforma de la Rotonda

Es preveu que a inicis de primavera es puguin adjudicar les obres, que inclouen la construcció d’una font ornamental al riu Valira i que tot pugui estar enllestit a finals d’any o inicis del 2023

Representació de com han de quedar les futures fonts de llum al Valira.
Representació de com han de quedar les futures fonts de llum al Valira. COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El comú d’Andorra la Vella ha posat fil a l’agulla per avançar en el projecte de remodelació de tota la zona de la Rotonda. En concret, enguany s’impulsarà la fase 2, que preveu, entre altres, la construcció de les fonts de llum al Valira. A finals d’any o inicis del 2023 es preveu que les obres puguin estar culminades.

Aquesta setmana la corporació ha engegat el concurs que ha de permetre adjudicar les obres. Si res es torça, durant el mes de març. Així, els treballs es podrien iniciar durant la primavera. La previsió és que s’allarguin uns nou mesos. I, per tant, que el gener vinent, a tot tardar, estiguin completats.

La segona fase del projecte de reforma de la Rotonda segueix a l’embelliment de la plaça ja realitzat l’any passat. En aquest cas, s’actuarà al passeig del riu, entre la mateixa Rotonda i el pont de París. I inclou un dels punts emblemàtics, a l’entendre de l’actual majoria comunal, de l’actuació: les fonts ornamentals al Valira, que es podran sincronitzar amb música i llum. Es vol que esdevinguin un nou punt d’atracció pels visitants.

Aquest punt del projecte té un pressupost estimat d’1,5 milions d’euros. 1,5 més es destinaran a la millora del passeig del riu, incloent-hi la creació de diversos voladissos que faran de miradors sobre el Valira. Aquests hauran de permetre també presenciar els espectacles de llum i color que es puguin fer amb els sortidors d’aigua. També es renovarà el paviment, el mobiliari urbà (bancs, jardineres o baranes entre altres) i l’enllumenat i es millorarà la connexió amb el carrer Doctor Mitjavila.

Comentaris (6)

Trending