No tots els comuns habilitaran espais específics per a padrins o persones vulnerables

Andorra la Vella entén que acotar una o dues zones en un nucli urbà ampli dificultaria a molta gent arribar-hi mentre que la Massana i Ordino opten per les Fontetes i els jardins de la casa pairal

El Parc Central, a Andorra la Vella.
El Parc Central, a Andorra la Vella.

No tots els comuns habilitaran espais especials per a la gent gran o vulnerable. Així, mentre que a la Massana i Ordino si s’ha optat per acotar llocs específics, a la plaça de les Fontetes o al jardí de la Casa Pairal, respectivament, altres com ara Andorra la Vella o Sant Julià consideren, per diferents motius, que no és adient fer-ho tot i mantenir mesures per garantir la seguretat del col·lectiu.

A partir de divendres s’eliminen les franges horàries habilitades per a les sortides i activitats al carrer, inclosa l’específica per als padrins i aquelles persones especialment vulnerables en cas d’una infecció de coronavirus. Des del Govern, però, s’havia demanat a les corporacions parroquials que es disposessin espais públics especials per aquest col·lectiu. Hi ha comuns que han acceptat la demanda i ja han determinat alguna ubicació concreta.

Així, la Massana està ultimant els detalls però la cònsol major ja ha apuntat que l’elecció serà la plaça de les Fontetes, ja que es considera un espai obert i cèntric, al qual poden arribar amb facilitat gran part dels ciutadans. Pel que fa a Ordino, s’ha decidit habilitar el jardí de la casa pairal.

Sant Julià entén que té pocs espais oberts i veu complicat limitar-los més amb zones acotades

En canvi, altres corporacions han optat per no habilitar aquests espais. En el cas d’Andorra la Vella, i segons han indicat a Altaveu fonts de la corporació, no són partidaris d’aquesta mesura i es considera més oportú mantenir les precaucions que des de l’inici de les excepcions al confinament es van realitzant. Així, es recorda que ja estan marcats al llarg de tota la parròquia bancs especialment reservats per a la gent gran en els quals els protocols de desinfecció i neteja són especialment exhaustius.

Per al comú de la capital, tenint en compte que la parròquia, i especialment les zones amb habitatges, és molt gran, acotar un únic espai portaria més inconvenients que avantatges. Així, es posa en relleu, per exemple, que si s’habilités una zona al Parc Central hi haurà padrins o gent vulnerable de barris més allunyats que potser tindrien problemes per arribar-hi.

En el cas de Sant Julià, el motiu és diferent. En aquest cas, les zones urbanes de la parròquia no disposen de grans espais de lleure. Tot just el parc del Prat Gran i la plaça Germandat. Per tant no es veuen gaires opcions de separar zones específiques.

Comentaris

Trending