Neguit al comú d’Andorra la Vella per la supressió del terme funcionari en l’ordinació interna

La revisió de la normativa comunal per adequar-se a l’actual Llei de la Funció Pública s’hauria d’aprovar en breu i hi ha molta incertesa entre els treballadors de la corporació per les implicacions que pot tenir

Edifici del comú d'Andorra la Vella.
Edifici del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Els treballadors del comú d’Andorra la Vella, almenys una part important, viuen amb cert neguit i sobretot amb molta incertesa la implicació que pot tenir el fet que l’ordinació comunal en matèria de personal es revisi per adequar-se a l’actual legislació vigent en matèria de Funció Pública i se suprimeixi el terme funcionaris per tal que tots els empleats de la corporació passin a ser agents de l’administració. En aquest cas comunal.

La majoria demòcrata-liberal ha estat treballant durant temps en l’adequació de la normativa comunal a l’estatal. I just ara que la ministra responsable de treballar una nova modificació de la llei ha assegurat que es tornarà a incloure el terme funcionari a la legislació, el comú voldria aprovar la revisió de l’ordinació, segons que han confirmat diverses fonts, que han assegurat que des dels responsables polítics s’ha assegurat que no tindrà cap impacte, que és sols una qüestió de terminologia. “Però si és així, que deixin per escrit que no suposarà cap canvi”, han assegurat algunes de les fonts consultades.

Les fonts consultades han assegurat que com a mínim els funcionaris que ostenten tal reconeixement del 2015 cap enrere, és a dir, més antics d’aquesta data, no perdran en cap cas ni la condició ni la denominació de funcionaris. A partir del 2015 i cap a l’actualitat, sorgeixen més dubtes. D’aquí que hi hagi una certa incertesa respecte a allò que finalment acabarà aprovant la corporació comunal, almenys, amb el suport dels nou consellers de la majoria.

La revisió de l’ordinació s’ha estat treballant amb diversos estaments comunals, inclòs també el sindicat que representa els funcionaris. Fonts properes a aquest col·lectiu han reconegut la incertesa que hi ha amb tot plegat. I “l’esperança”, en certa mesura, que si finalment es modifica la Llei de la Funció Pública en el sentit anunciat per la ministra Judith Pallarés, més endavant s’hagi de tornar a retocar la norma comunal per reintegrar-hi de nou el concepte funcionari.

Comentaris (2)

Trending